دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

آتل وکیوم

آتل وکیوم

آتل وکیوم

آتل وکیوم  از تجهیزات پزشکی مورد استفاده در اورژانس و آمبولانس ها می باشد. این اتل جهت ثابت نگه داشتن عضو آسیب دیده و جلوگیری از حرکت به کار گرفته میشود. آتل ها به طور کلی به این منظور مورد استفاده هستند و از مهمترین ابزار امدادی می باشند.

برای جلوگیری از حرکت اعضای آسیب دیده و ثابت نگه داشتن آن معمولا از آتل استفاده میشود. اگر عضوی از بدن دچار در رفتگی یاشکستگی شده باشد، از آتل برای آن استفاده میشود. این وسیله عضو آسیب دیده را از آسیب های بیشت محافظت میکند تا بیمار در بیمارستان مورد درمان و پچ گرفتگی قرار بگیرد.

کاربرد دیگر آتل ها برای محافظت و ثابت نگه داشتن عضوی است که مورد عمل جراحی قرار گرفته باشد.

آتل های وکیوم دارای یک پمپ خلاء قوی هستند که کنترل آنها را ساده میکند. استفاده از این آتل مانع از اعمال فشار روی عضو آسیب دیده خواهد شد و در نتیجه درد بیمار کاهش می یابد.

در صورت وارد شدن فشار زیاد روی عضو آسیب دیده، خون رسانی به آن ناحیه کاهش خواهد یافت. به این ترتیب آسیب این عضو بیشتر خواهد شد.

   

کاربرد آتل وکیوم - آتل وکیوم

ویژگی های آتل وکیوم

 این دسته از آتل ها همانطور که پیش از این گفته شد دارای پمپ خلاء هستند تا با ایجاد خلاء روی عضو آسیب دیده از اعمال فشار جلوگیری کنند. معمولا یک تلمبه به همراه این آتل ها ارائه میشود که امکان خالی کردن هوا را به شما میدهد.

از این رو آتل وکیوم را آتل فشاری هم میگویند. این آتل کاملا ضدآب است و از نفوذ آب به بدن بیمار جلوگیری میکند. همچنین اندام آسیب دیده را به طور دقیق مورد پوشش قرار میدهد و جلوی حرکت آنرا میگیرد. در زمان خرید باید دقت کنید که آتل از مواد مقاوم ساخته شده باشد تا طول عمر بالایی هم داشته باشد.

این محصول به همراه کیف ارائه میشود تا کار حمل انرا آسان تر کند. همچنین در مدل های ۳تکه، ۵ تکه و ۷ تکه تولید میشود.

    ویژگی های آتل وکیوم - آتل وکیوم    

طرز کار با آتل های وکیوم

این آتل از پلاستیک دو جداره ساخته شده و در میان این دو دیواره، نوعی از گرانول انباشته به کار رفته است.  روی آتل نیز دریچه ای وجود دارد که در زمان استفاده از تلمبه، کاربرد دارد.

در حالت عادی گرانول های موجود بین دو دیواره ، هوای موجود در میان آنها به راحتی حرکت میکند و به این لحاظ بدنه آتل وکیوم نرم و قابل انعطاف است.

تلمبه این آتل نیز برخلاف تلمبه های معمول با حرکت دادن مداوم دسته باعث تخلیه و مکش هوای موجود بین دیواره ها میشود. در این وضعیت در بنی دو دیواره خلاء ایجاد میشود و گرانول ها به هم نزدیک تر خواهند شد. چسبندگی جداره های آتل روی عضو آسیب دیده ها به این ترتیب اتفاق میافتد.

تنها در این صورت است که آتل کارایی دارد و عضو داخل آتل ثابت می ماند.

بعد از قرار دادن عضو داخل آتل نوارهای چسبی اطراف ان چسبیده میشود. دسته تلمبه را باید به دهانه دریچه چسباند و تلمیه را به آرامی حرکت داد تا هوای بین دو جداره خالی شود. دسته تلمبه باید به آرامی و مداوم حرکت کند. وقتی دیواره ها به هم نزدیک شوند، خلائ از بین میرود و عضو توسط آتل ثابت خواهد ماند.

حالا شلنگ تلمبه را باید جدا کرد و بیمار پس از ارجاع به مراکز درمانی مورد درمان قرار میگیرد.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب