دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

برانکارد

برانکارد

برانکارد

برانکارد | انواع برانکارد

 

برانکارد برای حمل کوتاه مدت بیمارانی که نیاز به مراقبت ‌های پزشکی دارند استفاده می ‌شود.

برانکارد عمدتاً در شرایط حاد مراقبت خارج از بیمارستان توسط اورژانس پیش بیمارستانی، ارتش و امدادگران عملیات امداد و نجات استفاده می ‌شود.

برانکارد را می ‌توان با یک پایه تنظیم ارتفاع شامل چرخ ‌ها، ریل‌ ها و یا غلتک‌ گاه‌ها مجهز کرد تا راحت‌ تر حرکت کند.

برانکارد های ساده چنین پایه ‌ای ندارند و لازم است توسط یک یا چند نفر حمل شود. با وجود این تفاوت ‌ها، کاربرد اساسی همۀ آن ‌ها یکسان است.

از برانکارد براى انتقال مصدومى که حال وى وخیم است یا شدیداً صدمه دیده به آمبولانس یا جائى نظیر آن استفاده مى ‌شود تا خطر بدتر شدن حال مصدوم یا بیشتر آسیب دیدن وى به حداقل برسد.

    برانکارد1 - برانکارد  

انواع برانکارد

برانکارد داراى انواع مختلف است:

۱. مدل استاندارد ۲. مدل ساده قابل حمل ۳. مدل شکسته ‌بندی ۴. صندلی حمل بیمار چرخ دار ۵. برانکارد بسکت ۶. برانکار اسکوپ ۷. برانکار اسپرایت بورد ۸. برانکارد پدی بورد ۹. برانکارد پاچلاقی

 

برانکارد استاندارد

از دیرک ‌ها، دسته ‌ها، میله ‌هاى تاشونده، پایه‌ ها و بستر برزنتى تشکیل شده است. میله ‌هاى تاشونده امکان باز و بسته شدن برانکارد را فراهم مى ‌سازند. به ‌هنگام بسته بودن برانکارد، دیرک ‌ها نزدیک هم قرار مى‌ گیرند و بستر رو به بالا تا مى‌ خورد و به ‌وسیله دو تسمه، میله‌ هاى تاشونده بسته مى ‌شوند. از این تسمه ‌ها براى بستن مصدوم‌ هایى که دچار شکستگى شده ‌اند و روى برانکارد آرمیده ‌اند، استفاده مى ‌گردد.

برانکارد ساده قابل حمل ( پرتابل )

این نوع برانکارد به عنوان یک تخت تاشو شناخته می شود. این نمدل سبک تر از یک برانکارد استاندارد دارای چرخ است و باعث می شود تا مصدوم یا بیمار از فضای تنگ و یا به سمت پایین پله بسیار آسان تر منتقل شود.

برانکارد انعطاف پذیر ( فلکسیبل )

این مدل ساخته شده از بوم پلاستیکی و یا دیگر مواد انعطاف پذیر مانند پلاستیک سنگین و یا برزنت است که به دو میله متصل است.

صندلی حمل بیمار چرخ دار (استیر چیر)

این وسیله به مصدوم در پایین آوردن از پله ها و یا عبور از مکان های باریک که برانکاردهای معمولی نمی توانند از آن عبور کنند، کمک شایانی می نماید.

برانکارد3 - برانکارد  

ویژگی های کلی چیر استرچر 

برانکارد صندلی شونده طراحی شده جهت مصارف دو منظوره ( هم به عنوان برانکارد و هم به عنوان صندلی حمل بیمار ) امکان تا کردن جهت جابجایی و حمل آسان پشتی بلند برانکارد، به منظور حفظ و ثابت نگهداشتن سر بیمار دارای دو چرخ ۴ اینچی جهت سهولت در حمل بیمار ساخته شده از آلومینیوم آلیاژی جهت استحکام بیشتر چیر استرچر دارای دو کمربند نگهدارنده جهت حفاظت از بیمار

 
برانکارد بسکت

از این وسیله در مناطق بیابانی (صحرا) و یا کوهستانی (تخته سنگ ها) استفاده می شود. طراحی این برانکارد بیشتری برای مناطقی می باشد که امکان استفاده از سایر تجهیزات امدادی از قبیل برانکارد های آمبولانسی میسر نباشد، به صورت کلی کاربرد این نوع برانکارد در حمل مصدوم از ارتفاعات یا دره ها، ساختمان های مرتفع و برج ها است.

این برانکارد قابلیت استفاده جهت حمل های هوائی مصدومین توسط بالگرد ها را دارد و همچنین با توجه به لوازم همراه قابلیت اتصال به انواع بالا بر جهت تسریع انتقال مصدوم به موقعیت مناسب را دارد. تفاوت این برانکارد با مدل قبلی جدا شدن آن از قسمت وسط میباشد که به این ترتیب فضای کمتری اشغال خواهد کرد.

برانکارد اسکوپ

این وسیله معمولا از پلاستیک سخت و یا آلومینیوم ساخته می شود و چون از دو قسمت تشکیل شده و به صورت قاشق در می آید به آن برانکارد اسکوپ (قاشقی) می گویند. این برانکارد جهت امداد و نجات مصدومان حادثه دیده در تصادفات خیابانی ایده آل می باشد بطوریکه حرکت بیمار را در هنگام مانور محدود می کند، که باعث کاهش حرکت ستون فقرات وابسته به گردن و کاهش صدمات در قسمت پهلو میشود.

همچنین ساختار برانکاردهای اسکوپ به گونه ای است که می تواند بصورت عمودی به دو قسمت تقسیم شود. مرکز این برانکاردها باز بوده و این امکان را فراهم می کند که بیمار مورد آزمایش اشعه ی ایکس قرار گیرد. لوله های تلسکوپی اجازه می دهد برای بیماران در ارتفاع های مختلف، طول مناسبی فراهم شود.

اسپرایت بورد

اسپاین بورد (تخته ستون فقرات) یا همان لانگ بک بورد یکی از شناخته شده ترین اسپرایت بورد ها می باشد. لانگ بک برد یا تخته ستون فقرات بلند از انواع برانکارد حمل بیمار است و وسیله ای است که برای حمل مصدوم در زمانی که آسیب دیدگی ستون فقرات و یا هرگونه شکستگی اعضای بدن رخ داده است استفاده می شود.

لانگ بک برد برای بی حرکت نگهداشتن ستون فقرات در راستای صحیح بدن و جلوگیری از آسیب به سیستم نخاعی بدن طراحی شده است. سطح آن صاف و بسیار مقاوم است و برای ثابت نگهداشتن بیمار در کناره های آن از بست های ویژه ای استفاده می شود.

پدی بورد

تخته ثابت سازی ستون فقرات مخصوص کودکان و اطفال

  برانکارد2 - برانکارد  
برانکارد پاچلاقی

برانکارد پاچلاقی یا برانکارد آمبولانسی، دارای چرخ برای جابجایی بیمار به صورت یک تخت متحرک است که علاوه بر این، چرخ ها قابلیت جمع شدن زیر برانکارد را دارند تا برانکارد داخل آمبولانس قرار بگیرد. برانکارد معمولا دارای دو شکن است و پشتی آن قابل تنظیم است و در صورت نیاز به حالت صندلی نیز تبدیل می شود. این برانکارد از پروفیل آلومینیومی و با استحکام بالا ساخته می شود تا در عین مقاومت بالا، وزن سبکی هم داشته باشد.

چون معمولا آمبولانس ابتدا خود را به محل حادثه می رساند برای استفاده از برانکارد آمبولانس حداقل به دو نفر نیاز است. در ابتدا بهتر است دو پتو روی سطح برانکارد پهن شود تا بیمار روی آن ها قرار بگیرد و با پتو پوشانده شود.

باید بدن و پاهای بیمار کاملا پوشانده شوند. سپس برانکارد به سمت بیمار هدایت می شود و در کنار بیمار، پایه های آن خم می شود تا هم راستا با بدن بیمار قرار بگیرد. بیمار باید با آرامش و دقت بسیار به سطح برانکارد منتقل شده و با استفاده از تسمه به تخت بسته شود. سپس دو نفر در ابتدا و انتهای برانکارد قرار می گیرند و مریض را به سمت آمبولانس هدایت می کنند. معمولا بیمار باید از سمت پا هدایت شود.

با رسیدن به آمبولانس برای بار دیگر، پایه ها جمع می شوند، سپس دو فرد سر و ته برانکارد را می گیرند و بیمار را وارد آمبولانس می کنند. بهتر است اول سر مصدوم وارد اتومبیل شود. اگر آمبولانس دارای شیار های مخصوص حمل برانکارد باشد می توان پایه های برانکارد را روی آن قرار داد.

به طور کلی برانکارد های آمبولانس یک وسیله ی ضروری برای انتقال بیمار به مرکز درمانی بدون افزایش جراحت وی هستند و خطر آسیب دیدن بیمار را بسیار کاهش می دهند

حمل برانکارد

هنگامى که مصدوم را روى برانکارد قرار دادید هر کدام از حمل‌ کنندگان باید یک گوشه برانکارد را بگیرد. حداقل دو حمل کننده آموزش دیده براى انتقال برانکارد لازم است و شخصى که مسئولیت مصدوم را به عهده دارد باید همیشه در کنار سر مصدوم قرار گیرد. اگر افرادى در آن اطراف حضور داشتند مى ‌توانید از آن ها براى پخش کردن سنگینى مصدوم و برانکارد روى چند نفر و حمل آن استفاده کنید. در هر صورت باید حداقل یک حمل‌کننده آموزش دیده در هر سر برانکارد وجود داشته باشد. به ‌جز مواردى که مصدوم دچار شوک شده است در سایر موارد همیشه باید سر بالاتر از پا نگه داشته شود.

به‌ عنوان یک قاعده عمومى همیشه باید مصدوم به سمت پا حمل شود. به‌ جز مواردى که در زیر ذکر مى‌ شود:

۱. هنگامى که از پله یا سربالائى بالا مى‌ روید، به‌شرط آن که پاى مصدوم آسیب ندیده باشد. ۲. هنگامى که از پله یا سرازیرى پائین مى‌ روید در صورتى که پاى مصدوم آسیب دیده باشد یا مصدوم دچار سرمازدگى شده باشد.

ابعاد برانکارد

برانکارد ها در ابعاد مختلفی ساخته می شوند. همانطور که می دانید ، ابعاد برانکارد باید با شخصی که روی آن حمل می شود متناسب باشد. برانکارد ها ممکن است طولی از ۱۶۰ سانتی متر تا ۲ متر و عرضی بین ۵۰ سانتی متر تا ۸۰ سانتی متر داشته باشند. ابعاد برانکارد های تاشو معمولا از سایر برانکارد ها کوچک تر است.

 
قیمت و خرید برانکارد

عوامل مختلفی در تعیین قیمت برانکارد ها موثرند. از جمله این عوامل می توان به نوع برانکارد ، شرکت سازنده ، ابعاد ، جنس مواد به کاررفته در ساخت و … اشاره کرد. به طور کلی قیمت برانکارد ها در بازار ایران بین ۳۰۰ هزار تومان تا ۳۰ میلیون تومان است.

خرید برانکارد با احتساب نوسانات قیمت برانکارد در بازار تجهیزات پزشکی و موجودی برانکارد بدون مشاوره کارشناسان مجرب کار آسانی نیست. در بازار تجهیزات پزشکی با در نظر گرفتن افزایش قیمت تجهیزات پزشکی، خرید برانکارد دست دوم و استوک از استقبال زیادی برخوردار است

شما برای مشاوره و خرید انواع برانکارد های پزشکی می توانید با کارشناسان فروش شرکت افراطب به صورت ۲۴ ساعته در تماس باشید.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب