دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

چکش رفلکس

چکش رفلکس

چکش رفلکس

چکش رفلکس | چکش رفلکس و انواع آن  

قابلیت خرید آنلاین - چکش رفلکس

 

چکش رفلکس یا معاینه یک نوع ابزار و تجهیزات پزشکی مطبی پزشکی به حساب می آیند، که تنها مورد کاربرد و استفاده پزشکان بوده و برای بررسی واکنش های تاندون های عمیق بدن مورد استفاده واقع می شود. تست بازتاب یا رفلکس ها یکی از مهم ترین قسمت های معاینه فیزیکی اعصاب می باشد، و به این ترتیب، پزشکان این امکان را خواهند داشت که بیشتر ناهنجاری های به وجود آمده را در سیستم عصبی مرکزی یا محیطی شناسایی نمایند.

 

چکش معاینه یا نورولوژی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

یکی از ابزار های موثر، کاربردی و جالب توجه در امر انواع معاینه های عصبی و پزشکی، چکش معاینه یا نورولوژی است. پزشکان از این وسیله برای انجام معاینات مختلف که در ارتباط با سیستم عصبی پا و بازتاب ناشی از آن صورت می گیرد.

شاید بتوان گفت اولین کشوری که از این ابزار برای تشخیص برخی اختلالات عصبی و حسی استفاده می کرده است، کشور آلمان بوده که دارای قدمتی بسیار طولانی در زمینه تولید و کاربرد این نوع ابزار پزشکی می باشد. این نوع چکش پزشکی در انواع مختلف و با کاربردهای گوناگون و همچنین در اندازه های متنوع که معمولا بین ۲۵ تا ۴۰ سانتیمتر است، تولید شده و به بازار عرضه می گردند.

  چکش رفلکس1 - چکش رفلکس  

مکانیزم کار با چکش معاینه

نحوه استفاده از چکش معاینه به این صورت می باشد که فرد مورد معاینه بر روی یک صندلی یا میز که دارای ارتفاع زیادی است قرار گرفته به نحوی که پاهای فرد به زمین نرسد یا به اصطلاح، آویزان باشد، سپس پزشک با استفاده از چکش معاینه به قسمت زیر زانو به شکل بسیار آرام ضرباتی را وارد می نماید.

در محل وارد آمدن ضربه در زیر زانو، تاندونی قرار گرفته است که دارای حساسیت بسیار زیادی به ضربه می باشد. ضربات وارد شده به این تاندون های حساس که ران را به ساق پا متصل ساخته است موجب می شود که عضلات چارسر ران سفت شده و در نتیجه آن، ساق پای فرد دچار یک پرتاب ناخودآگاه می شود.

لازم به ذکر است که در هنگام انجام این معاینات عصبی، بیمار به هیچ وجه نباید قبل از معاینه عضلات پای خود را سفت کرده و یا نگران ضربات چکش باشند چرا که در این صورت ممکن است در روند معاینه اختلال ایجاد شود.

 

کاربرد چکش معاینه

چکش های معاینه برای انجام برخی آزمایش های مرتبط با بازتاب های تاندونی کاربرد دارند. در واقع چکش معاینه، این امکان را برای پزشک مهیا خواهد کرد که بتواند مشکلات و اختلالاتی که مرتبط با عصب و میزان و جایگاه آن را به سادگی تشخیص دهد.

در صورت استفاده از این ابزار و بروز رفلکس و واکنش های طبیعی و نرمال، می تواند نشان دهنده سالم بودن مغز و نخاع و همچنین سلامت اعصاب حسی و حرکتی باشد. اما در صورتی که واکنش ها به ضربات این چکش عمقی باشد می تواند به علت برخی اختلالات در عملکرد نورون های حرکتی فوقانی باشد. همچنین کاهش این بازتاب ها می تواند دلیلی بر وجود نقص در نورون های حرکتی تحتانی باشد.

  چکش رفلکس2 - چکش رفلکس  

انواع چکش های معاینه

از آنجایی که جهت انجام تست رفلکس، بخش های متفاوتی از بدن را مورد ارزیابی قرار می گیرد در نتیجه از چکش های مختلف که اشکال متفاوتی دارند، استفاده می شود که شامل موارد زیر می باشند:

چکش معاینه ترومنر

ساختار تشکیل دهنده چکش معاینه ترومنر، شامل یک دسته گیرنده و دو سر گرد می باشد. معمولا از سر کوچک تر به منظور انجام برخی معاینات در کودکان و در مواقعی نیز برای انجام پرکاشن (دق) قفسه سینه و شکم کاربرد دارد. اما قسمت پهن تر این چکش برای انجام تست رفلکس زانو مورد استفاده قرار می گیرد.

 

چکش معاینه تیلور

چکش های معاینه تیلور یکی دیگر از انواع پرکاربرد چکش رفلکس به ویژه برای معاینه اطفال، محسوب می شود. که دارای شکل ظاهری خاصی بوده و تشکیل شده از دسته و یک سری مثلثی شکل و ساخته شده از جنس سیلیکون می باشد که نسبت به سایر انواع چکش های معاینه دارای وزنی سبک تر می باشند.

همین امر موجب شده که استفاده از آن در میان پزشکان، رواج بیشتری داشته باشد. این ابزار یکی از لوازم انجام تست تحریک پذیری در اعصاب مرکزی به شمار می رود. چکش معاینه تیلور این قابلیت را دارد که میزان از دست رفتگی رفلکس را نشان دهد.

 

چکش معاینه بابینسکی ( بابنسکی)

چکش معاینه بابینسکی نوع دیگری از انواع چکش معاینه شناخته می شود که از نظر ظاهری دارای یک دسته و یک سری تیز می باشد که برای انجام برخی معاینات و سنجش رفلکس در کف پا ( بابینسکی ) و نیز انجام تست حس عمقی فرد کاربرد دارد.

انواع دیگر چکش معاینه شامل چکش معاینه باک و چکش معاینه برلینر می باشد.

انواع تست های چکش معاینه

رفلکس تاندونی

در این نوع سنجش، با استفاده از چکش رفلکس، ضرباتی آرام به تاندون وارد می شود که موجب کشیده شدن گیرنده های درون تاندون و کوتاه شدن رفلکسی عضله خواهد شد.

رفلکس جهشی زانو

در نوع دیگری از سنجش با استفاده از چکش، فرد یک باربه حالت نشسته و یک بار هم به صورت دراز کش، مورد معاینه قرار می گیرد. در این نوع تست، توسط چکش معاینه، ضربه ای به عضله کشککی وارد می شود و سپس بازتاب و واکنش عضله چهارسر را مورد بررسی قرار می دهند.

رفلکس عضله دوسر

با استفاده از چکش معاینه پزشکی، ضربه ای آرام به چین موجود درآرنج وارد خواهد شد که نوع رفلکس بدن به این ضربه، به شکل خم شدن آرنج خود را نشان می دهد.

رفلکس عضله سه سر

پزشک برای انجام این نوع سنجش، ضربه ای با استفاده از چکش معاینه به پشت آرنج ضربه وارد می گردد که واکنش بدن به این ضربه، به شکل باز شدن آرنج است.

رفلکس خم کننده انگشتان دست

این نوع سنجش را در حالی انجام می دهند که بیمار، انگشتان خود را به صورت نیمه خم قرار داده و با استفاده از چکش، ضربه ای به کف دست بیمار وارد می گردد که در نتیجه آن، انگشتان فرد خم خواهند شد.

 

کاربرد چکش رفلکس

از چکش رفلکس برای اندازه گیری اختلالات سیستم عصبی مرکزی و محیطی استفاده می شود، که در ابتدا باعث ایجاد هیپر رفلکسیا یا رفلکس های هیجانی می شود. و در نتیجه هیپورفلاکسیا یا رفلکس ها کاهش می یابند.

با این حال، قدرت محرک های مورد استفاده برای استخراج رفلکس نیز بر میزان رفلکس تأثیر می گذارد. چکش های رفلکس براساس تلاش برای تعیین نیروی مورد نیاز برای ایجاد رفلکس ساخته شده اند، اما بسته به نوع چکش مورد استفاده متفاوت است و اندازه گیری آنها دشوار است.

روش استفاده از چکش رفلکس

چکش رفلکس معمولا در پایان توسط پزشک مورد استفاده قرار می گیرد. و کل دستگاه در حرکت قوس مانند بر روی تاندون مورد نظر قرار می گیرد. مربع ملکه و چکش های بابیسینس عموما به سمت تاندون مورد نظر عمود برداشته می شوند. و با کمک گرانشی بر روی تاندون به طور غیرمستقیم می چرخند.

مانور Jendrassik، که مستلزم درهم آمیختن انگشتان انعطاف پذیر برای منحرف کردن بیمار و اولین پاسخ رفلکس است. همچنین می تواند برای رفلکس های حسی استفاده شود. در موارد hyperreflexia، پزشک ممکن است، انگشت خود را در بالای تاندون قرار داده و انگشت را با چکش ضربه بزنید. گاهی اوقات یک چکش رفلکس ممکن است، لازم نباشد که hyperreflexia را تشخیص دهد، در حالی که انگشت روی تاندون به عنوان یک محرک کافی است.

شما میتوانید کالای پزشکی خود ازجمله انواع چکش های رفلکس را ازشرکت تجهیزات پزشکی افراطب با سابقه درخشان در تامین تجهیزات پزشکی تهیه کنید. با تماس با کارشناسان و مشاوران فروش شرکت افراطب به صورت شبانه روزی میتوانید برای خرید انواع تجهیزات پزشکی اقدام کنید.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب