دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

کپسول اکسیژن

کپسول اکسیژن

کپسول اکسیژن

کپسول اکسیژن | خرید انواع کپسول اکسیژن   قابلیت خرید آنلاین - کپسول اکسیژن

این وسیله یکی از تجهیزات پزشکی خانگی است که ظاهری استوانه ای شکل داشته و حاوی گاز اکسیژن است.. در کپسول اکسیژن ، گاز اکسیژن تحت فشار بالا و با غلظت ۸۸% در یک کپسول فولادی یا آلومینیومی ذخیره می شود. کپسول های بزرگ اکسیژن برای استفاده در مراکز درمانی هستند ولی کپسول اکسیژن کوچک با جنس آلومینیومی برای حمل اکسیژن مورد نیاز بیمار در خارج از منزل، استفاده می شود. استفاده از اکسیژن موجب می شود تا بیمار به راحتی نفس بکشد، خواب بهتری داشته باشد و هوشیارتر باشد.

مانومتر اکسیژن

مانومتر اکسیژن یا همان رگلاتور اکسیژن در بالای کپسول اکسیژن نصب می شود و میزان جریان خروجی گاز اکسیژن از کپسول اکسیژن پزشکی را تنظیم می کند تا مقدار صحیحی از اکسیژن به بیمار برسد.

مانومتر اکسیژن معمولا از جنس برنج و آلومینیوم است تا در فشار های بالا ایمن ، بادوام و در عین حال سبک باشد. مانومتر های اکسیژن امکان اتصال به یک لیوان مرطوب کننده را داشته و اغلب نیز مجهز به یک لیوان مرطوب کننده هستند. گاز اکسیژن پس از خروج از مانومتر از این لیوان محتوی آب مقطر یا جوشیده عبور می کند تا هوای مرطوب و مطبوعی تحویل بیمار گردد.

انواع کپسول های اکسیژن در سایز های مختلف ۵/۲لیتری – ۵ لیتری – ۱۰ لیتری – ۲۰ لیتری – ۴۰ لیتری هستند.

 

کپسول اکسیژن1 - کپسول اکسیژن

 

کپسول اکسیژن چیست ؟

وسیله ای است برای رساندن اکسیژن به کسانی که دچار کمبود اکسیژن شده اند. افرادی که دچار بیماری های قلبی ، ریوی ، مسمومیت با گاز شده اند.

اجزای کپسول اکسیژن :

۱- کپسول اکسیژن : مخزنی استوانه ای شکل و حاوی اکسیژن .

۲ – مانومتر شامل :

• فشارسنج • شیر تنظیم کننده خودکار • جریان سنج • پیچ کنترل • شیشه محتوی آب مقطر

فشار سنج : نشان دهنده فشار گاز درون کپسول است.

شیر تنظیم کننده خودکار : فشار گاز درون کپسول را قبل از رسیدن به مانومتر کاهش می دهد.

جریان سنج : مقدار اکسیژن مصرف شده را بر حسب لیتر در دقیقه نشان می دهد.

فشار سنج : نشان دهنده فشار گاز درون کپسول است.

شیر تنظیم کننده خودکار : فشار گاز درون کپسول را قبل از رسیدن به مانومتر کاهش می دهد.

جریان سنج : مقدار اکسیژن مصرف شده را بر حسب لیتر در دقیقه نشان می دهد.

پیچ کنترل : به وسیله آن میزان اکسیژن را با توجه به جریان سنج می توان تنظیم کرد.

شیشه محتوی آب مقطر : برای مرطوب کردن اکسیژن به کار می رود.

کپسول اکسیژن2 - کپسول اکسیژن  

نحوه نگهداری کپسول اکسیژن 

• کپسول اکسیژن دور از نورمستقیم آفتاب و حرارت قرارگیرد. • کپسول اکسیژن همیشه پر و آماده باشد. • کپسول اکسیژن در محل مناسب غیر از اتاق کار بهورز قرار داشته باشد تا از افتادن احتمالی آن جلوگیری شود. • برای جا به جایی کپسول اکسیژن از پایه چرخدار استفاده شود و در صورت نبودن ،به حالت دورانی حرکت داده شود. • برای تعویض کپسول اکسیژن از آچار مخصوص استفاده شود. • کپسول اکسیژن دور از نور مستقیم آفتاب و حرارت قرار گیرد. • در صورت عدم استفاده از کپسول، شیرفلکه آن را ببنید.

چرا در منزل به اکسیژن نیاز است ؟

اگر بیمار شما مشکل ریه دارد و به راحتی تنفس نمی کند بر اساس دستور پزشک نیاز است در منزل اکسیژن بگیرد.

اکسیژن به بیمار شما کمک می کند:

۱. بهتر نفس بکشد ۲. احساس بهتری داشته باشد و راحت بخوابد. ۳. هوشیارتر شود و درد کمتری حس کند.

مواردی را که شما زمان استفاده از اکسیژن در منزل باید بدانید:

• لوله بینی و ماسک را دو بار در هفته با آب و صابون بشوئید و خشک کنید. • زمان گرفتن اکسیژن بیمار احساس خشکی در دهان و بینی می کند بنابراین چند بار در روز دهان و بینی بیمار را با آب شستشو دهید. • مراقب باشید اگر لوله کانولا روی گوش بیمار است قرمز نشود. • اگر عقربه گیج اکسیژن باز شد و زیر Lit5 بود یعنی اکسیژن در کپسول نمی باشد و یا میزان اکسیژن کم است و باید دوباره پر شود.

اگر علائم زیر را مشاهده کردید سریع به پزشک و یا پرستار خود اطلاع دهید:

۱. اگر بیمار دچار سردرد شدید ، گیجی ،بی نظمی در تنفس شد. ۲. اگر بیمار احساس عصبی شدن نمود. ۳. اگر بیمار دچار سختی در تنفس شد. ۴. اگر لب ها و زیر ناخن های بیمار آبی شد

کپسول اکسیژن3 - کپسول اکسیژن  

نکات استفاده از کپسول اکسیژن در منزل

نگهداری از کپسول حاوی اکسیژن بسیار اهمیت دارد. اکسیژن در برابر گرما و شعله به سرعت شعله ور می شود. کپسول اکسیژن خانگی را همیشه دور از حرارت و نور مستقیم خورشید قرار دهید. روشن کردن سیگار در اتاقی که کپسول حاوی اکسیژن نگهداری می شود، خطرناک است. جهت جلوگیری از ایجاد جرقه حتما کپسول را توسط پایه چرخدار، حرکت دهید کشیدن کپسول و افتادن آن خطراتی را به همراه دارد.

تفاوت کپسول اکسیژن با اکسیژن ساز چیست؟

شیوه تامین اکسیژن مورد نیاز در دستگاه اکسیژن ساز تفاوت زیادی با یک کپسول حاوی اکسیژن فشرده دارد. دستگاه اکسیژن ساز نیازی به ذخیره اکسیژن غلیظ شده ندارد. این دستگاه اکسیژن موجود در هوای محیط را مکیده و سپس پالایش و آماده سازی می کند.

اکسیژن تغلیظ شده توسط لوله های تنفسی و ماسک به بیمار انتقال داده می شود. این پروسه با خاموش شدن دستگاه به طور کامل متوقف می شود. بنابر این هنگامی که بیمار از اکسیژن ساز استفاده نمی کند، دستگاه خاموش می شود و پالایش و تغلیظ اکسیژن هم متوقف خواهد شد.

این در حالی است که اکسیژن تغلیظ شده در کپسول اکسیژن به صورت ذخیره وجود دارد. این کپسول ها نیاز به شارژ دارند ولی دستگاه اکسیژن ساز یک منبع تامین اکسیژن دائمی است یکی از مشکلات کپسول های اکسیژن این است که بسته به حجم آن ها بین ۳۰ دقیقه یا حداکثر ۲ ساعت ذخیره اکسیژن دارند و بعد از آن نیاز به شارژ مجدد دارند.

بنابراین برای بیمارانی که نیاز مداوم و طولانی به اکسیژن دارند مناسب نمی باشند. برای چنین بیمارانی استفاده از دستگاه اکسیژن ساز توصیه می شود که امکان تولید پیوسته اکسیژن با خلوص بالا را فراهم می کند. شرکت افراطب به کمک کارشناسان خود بهترین مشاوره را در خرید تجهیزات پزشکی بر اساس نیاز بیماران ارائه می دهد.

به طور کلی مراحل استفاده از کپسول اکسیژن به شرح زیر است:

۱. اجزای کپسول را چک کنید.

– مانومتر را چک کنید تا مطمئن شوید که گاز اکسیژن به میزان کافی وجود دارد. شرکت تأمین ‌کننده به شما می ‌گوید که چه زمانی باید کپسول اکسیژن خود را تعویض و پر کنید و یا آن ها کپسول اکسیژن شما را در یک برنامه منظم تحویل می‌گیرند و می ‌دهند. – سطح آب محفظه آب را بررسی کنید. در صورت پایین‌ تر بودن از سطح شاخص، آن را با آب استریل یا مقطر پر کنید. از شرکت در مورد زمان ‌های تعویض محفظه آب، لوله و کانولا یا ماسک برای جلوگیری از تجمع میکروب‌ها سوال کنید.

۲. لوله را وصل کنید.

– همان طور که قبلا آموزش دیده‌اید؛ لوله کانولا بینی یا ماسک را از محل مخصوص خود، به کپسول اکسیژن وصل کنید. – چک کنید که لوله خم یا مسدود نشده باشد.

۳. شیر فلکه را باز و میزان جریان اکسیژن را تنظیم کنید. – میزان جریان اکسیژن را به کمک رگولاتور، دقیقا مطابق با نظر پزشک تنظیم کنید.

۴. کانولا را در بینی یا ماسک خود قرار دهید. – با قراردادن کانولا در بینی یا ماسک بر روی صورت خود، به طور عادی از طریق بینی نفس بکشید. – اگر مطمئن نیستید که اکسیژن در کانولا جریان است، یک آزمایش ساده انجام دهید. کانولا را درون یک لیوان آب قرار دهید. اگر در آب حباب ایجاد شد، پس اکسیژن در جریان است.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب