دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

اتوکلاو

اتوکلاو

اتوکلاو

دستگاه اتوکلاو | خرید دستگاه اتوکلاو

  قابلیت خرید آنلاین - اتوکلاو    

دستگاه اتوکلاو یکی از مهم ترین دستگاه های مورد استفاده و از دسته تجهیزات پزشکی مطبی می باشد که با استفاده از حرارت بخار آب تحت فشار، برای استریل کردن به کار می رود. اتوکلاو در سترون سازی کاربرد دارد. سترون سازی در واقع همان استریل کردن یا از بین بردن همه ی اشکال حیات (میکروبی) از طریق حرارت بخار آب تحت فشار و یا مواد غیرمتحرک که شامل روش های شیمیایی و غیرشیمیایی است می شود. این دستگاه بیشتر در کاربرد های پزشکی برای انجام استریلزاسیون مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین بهترین وسیله برای استریل کردن ابزارهای مورد استفاده برای پیرسینگ، خالکوبی و دارو های دامپزشکی دارند. شکل این دستگاه به صورت یک استوانه ی در دار یا به صورت مربعی است.

دستگاه اتوکلاو برای مراکز عمومی بهداشت، آزمایشگاه بالینی، تحقیقاتی و میکروبیولوژی که استریل کردن در آن ها اهمیت دارد کاربرد بسیاری دارد، مانند پزشکی، دندان پزشکی و دامپزشکی. در این محیط ها به دلیل اهمیت بهداشت باید تحت هر شرایطی گندزدایی به بهترین نحو ممکن انجام بگیرد.

 

کاربرد اتوکلاو ها 

یک اتاق اتوکلاو با گرم شدن در بالاترین نقطه جوش ، ابزار های پزشکی یا آزمایشگاهی را استریل و ضدعفونی می کند.

در اکثر کلینیک ها اتوکلاو هایی از جنس میزهای کوچک وجود دارد که بسیار شبیه اجاق های مایکروویو هستند.

بیمارستان ها از اتوکلاو های بزرگ استفاده می کنند ، که به آن اتوکلاو افقی نیز می گویند. آنها معمولاً در بخش خدمات استریل مرکزی (CSSD) قرار دارند و می توانند تعداد زیادی از ابزارهای جراحی را در یک چرخه استریل سازی پردازش کنند و تقاضای مداوم تجهیزات استریل در اتاقهای عمل و بخش های اورژانس را برآورده سازند.

بیمارستان ها از اتوکلاو به عنوان یک فناوری اصلی و مهم برای مدیریت پسماند ها استفاده می کنند که در آن از استریل سازی بخار که روشی مقدماتی و مقرون به صرفه برای تصفیه فاضلاب بیوشیمی است استفاده می شود.

اتوکلاو ها در درمان ضایعات پزشکی عفونی کمک می کنند و از استراتژی های مهم پزشکی هستند زیرا باعث استریل سازی و خشک کردن تجهیزات جراحی و سایر تجهیزات پزشکی می شوند.

بیمارستان ها از اتوکلاو بزرگی استفاده می کنند که شبیه به ماشین ظرفشویی است. این اتوکلاو بیمارستانی می توانند تعداد زیادی از ابزار های جراحی را در یک چرخه واحد پردازش کنند. اتوکلاو در بیمارستان ها نیز برای پانسمان ، ملافه ، دستکش لاستیکی یا هر ماده دیگری که برای جلوگیری از آلودگی باکتری ها و سایر آلودگی ها استفاده می شود ، کاربرد دارد.

اتوکلاو ها همچنین در کلینیک های پزشکی و دندانپزشکی ، جراحی و اتاق های عمل ، کلینیک های دامپزشکی و بخش مراقبت های ویژه به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند.

    اتوکلاو1 - اتوکلاو  

انواع اتوکلاو از نظر دسته بندی :

• اتوکلاو کلاس N

در خرید این نوع اتوکلاو باید بسیار دقت کرد. بر اساس استاندارد این اتوکلاو قادر است ابزار آلات جامد بدون پوشش را استریل نماید. به این ترتیب تضمینی برای استریل وسایل پوشش‌دار (مثل پارچه یا کاغذ های مدیکال) و نیز وسایل حفره دار وجود ندارد.

این اتوکلاو دقیقا شبیه زودپز هایی است که در خانه های ایرانی وجود دارد.

در این نوع اتوکلاو، درب دستگاه به وسیله پیچ‌ هایی در پایین بسته می‌ شود .

برای کنترل فشار، دستگاه مجهز به فشار سنج است. در این دستگاه‌ ها منبع حرارتی خارجی باید وجود داشته باشد .

به دلیل کاربری آسان و قیمت مناسب، اتوکلاو های بخار یکی از رایج ترین روش های استریل در بیشتر کشور ها است.

اتوکلاوهای سری N درابتدای کار بخار تولید می‌کنند و بعد از زمانی مشخص به دمای انتخابی ۱۲۱ تا ۱۳۴ می‌رسند.

مرحله بعدی تخلیه بخار و خشک کن است.

 

• اتوکلاو کلاس S

وسایلی که در این نوع اتوکلاو می‌ توان استریل نمود توسط کارخانه سازنده مشخص می‌ شود. این اتوکلاو می‌ تواند ابزار آلات بدون پوشش جامد یا پوشش دار جامد ، مواد نساجی مثل پارچه ، گاز تک لایه و وسایل سوراخ دار B را استریل نماید. یک اتوکلاو کلاس S می ‌تواند با پمپ وکیوم یا بدون آن تجهیز شود و قطعاً دارای سیکل خشک‌ کن است.

این یک کلاس واسطه بین کلاس N و B است. با این نوع اتوکلاو می توان اکثر وسیله ها را به استثنای آن هایی که ساختار بسیار ظریفی دارند استریل کرد. کلاس S امکان استریل سازی موارد پیچیده تر و همچنین ابزار های منفرد، چند لایه و جامد را فراهم می کند که در اتوکلاو های کلاس N قابل استریل سازی نیستند.

علاوه بر این، می توان هوا را از محفظه اتوکلاو به طور کامل با پمپ خلاء داخلی خارج کرد. اما به دلیل استفاده از خلاء پیش مرحله ای – تک مرحله در این مدل، این روند نسبت به اتوکلاو های کلاس B کم اثرتر است.

اتوکلاو کلاس S در امکانات پزشکی استفاده می شود که نیازی به ابزار پیچیده تنفسی ندارد، به عنوان مثال در مراکز مراقبت های بهداشتی اولیه و همچنین در سالن های آرایش مو، سالن های زیبایی و استودیوهای خال کوبی. در اتوکلاو های S ممکن است انجام استریل سازی مایعات نیز انجام شود، که در آزمایشگاه های میکروبیولوژی کاربرد دارد.

 

• اتوکلاو کلاس B

این اتوکلاو می ‌تواند تمام انواع ابزار و وسایل پوشش دار جامد و بدون پوشش ، مواد نساجی و ابزار سوراخ دار مدل B و مدل A را استریل نماید. اتوکلاوهای این رده دارای پمپ وکیوم قدرتمندی است که می ‌تواند تا حدود ۰/۹- بار خلاء ایجاد کند.

این اتوکلاو ها به دلیل کاربری آسان به طور گسترده ای در آزمایشگاه‌ ها استفاده می ‌شوند.

این دستگاه ها ظاهری شبیه جعبه دارند و برای میکروب زدایی مجهز به کندانسور تبدیل آب به بخار می‌ باشند.

این اتوکلاو ها مجهز به صفحه نمایشگر فشار و دما می ‌باشند.

اتوکلاو های درب از رو به رو از نظر حجمی ممکن است بسیار بزرگ باشند، در این صورت برای استریل سازی مواد و وسایل بیمارستانی استفاده می ‌گردند.

اتوکلاو های درب از روبرو را می توان به انواع بیمارستانی، کلینیکال، دندانپزشکی تقسیم کرد.

 

اتوکلاو2 - اتوکلاو

 

روش های استریل کردن (اتوکلاو) :

عموماً به چهار طریق عمل استریل کردن صورت می گیرد:

۱-گرمای خشک: در این روش دما به ۱۴۰ الی ۱۸۰ درجه سانتیگراد می رسد مانند فور. ۲-بخار مرطوب: عمل استریل سازی را با بخار اشباع شده انجام می دهد مانند اتوکلاو. ۳-اتیلن اکساید: این روش با گازهای استریل در دمای ۶۰ الی ۷۰ درجه سانتیگراد استریل سازی انجام می ‌گیرد. ۴-پرتو دهی با اشعه گاما: در این روش از خاصیت استرلیزاسیون اشعه X استفاده می شود.

 

اصول کار تمامی اتوکلاوها

در ابتدا آب از منبع اصلی به بخار تبدیل می¬شود. این تبدیل آب به بخار به دو صورت انجام می ¬گیرد:

۱- آب مستقیماً به داخل چمبر (مخزن دستگاه) ریخته شده و توسط المنتی که دور چمبر پیچیده است گرم شده و در ۱۰۰ درجه سانتی¬گراد به بخار تبدیل می‌ شود. ۲- آب به داخل مولد بخار رفته و پس از تبدیل شدن به بخار وارد چمبر می¬ شود.

نوع دوم نسبت به نوع اول به دلیل این که سیستم تولید بخار کاملاً جداگانه است، مزیت دارد.

بعد از تبدیل آب به بخار مرحله افزایش دما یا Heating شروع شده و با بسته شدن محیط توسط شیر های برقی طبق «قانون گازها» با افزایش دما، فشار نیز بالا می ¬رود. با رسیدن دما به مقدار تعیین شده و رسیدن فشار به ۲/۲ یا ۱/۲ مرحله استریل سازی آغاز می¬ شود.

در انتهای سیکل یا چرخه استریل، بخار به کندانسور رفته و در اثر «فرایند میعان» به آب تبدیل شده و به مخزن آب مصرفی می -ریزد و بدین ترتیب در انتهای کار مرحله خشک کن یا Drying انجام می ¬شود. در پایان، مواد و وسایل استریل شده و آماده خروج از دستگاه می ‌شوند.

  اتوکلاو3 - اتوکلاو

رعایت نکات زیر برای کار با دستگاه اتوکلاو الزامی است:

۱- برای جلوگیری از مشکلات، مسئولیت به کار انداختن و مراقبت روزمره اتوکلاو بایستی به افراد آموزش دیده محول شود. ۲- باید یک برنامه برای جلوگیری از مخاطرات شامل بازرسی منظم محفظه¬ها، درب¬ها و کنترل آن‌ها وجود داشته باشد. ۳- بخار بایستی اشباع شده و عاری از مواد شیمیایی (از قبیل مواد بازدارنده خوردگی) که می¬تواند به وسایل استریل شده آسیب برساند، باشد. ۴- هنگام کار با اتوکلاو حتماً از دستکش مقاوم به حرارت و عینک محافظ استفاده شود. ۵- هرگز هنگام روشن بودن دستگاه اقدام به گذاشتن، خارج نمودن وسایل یا تمیز کردن آن نکنید. ۶- هرگز پیچ¬های محکم کننده درب را هنگام کار دستگاه شل و سفت نکنید. ۷- مواد آلوده و وسایلی که برای استفاده قرار است، استریل شوند به صورت جداگانه و یا با استفاده از دستگاه های متفاوت اتوکلاو کنید. ۸- بهتر است جهت جلوگیری از تشکیل رسوب در دستگاه اتوکلاو از آب مقطر استفاده شود. ۹- سطح آب درون دستگاه نباید از انتهای پایین محفظه بخار دیگ بالاتر رود. ۱۰- پیچ های درب دستگاه را باید محکم بست. برای این منظور باید پیچ ¬های روبروی هم همزمان بسته شود تا درب دستگاه به طور یکنواخت محکم شده و بخار آب از آن بیرون نیاید. برای مشاوره و خرید انواع دستگاه اتوکلاو ایستاده و رومیزی میتوانید با شرکت افراطب در تماس باشید. کارشناسان شرکت به طور ۲۴ساعته پاسخگو هستند.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب