دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

اتوسکوپ

اتوسکوپ

اتوسکوپ

اتوسکوپ | خرید انواع اتوسکوپ

قابلیت خرید آنلاین - اتوسکوپ

امروزه با توجه به پیشرفت چشمگیر صنعت پزشکی، تجهیزات بسیاری به منظور تسهیل در تشخیص و درمان بیماری های مختلف به چرخه تولید رسیده اند که هر کدام از آن ها به نوبه خود از اهمیت و کارایی فراوانی برخوردار هستند. طبیعتا دسترسی به نقاط کور و غیر قابل دسترس در بدن انسان ، با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیست و فقط به کمک دستگاه های پزشکی میسر می شود.

یکی از ابزار های پرکاربرد دردسته تجهیزات پزشکی مطبی و در زمینه معاینات گوش ، دستگاهی به نام ” اتوسکوپ” می باشد که نقش مهمی در تشخیص بیماری های مربوطه ایفا می کند . این محصول بنا بر میزان دقت اندازه گیری ، معاینه بخش های میانی و یا حتی داخلی گوش را میسر می سازد .

ساختمان اصلی اتوسکوپ از دو قسمت عمده تشکیل شده است که دارای یک ذره بین قوی و یک لامپ هستند . در واقع محتویات داخل گوش و حتی در مواردی بینی نیز، از طریق بزرگ نمایی دستگاه به خوبی قابل مشاهده می شوند . بر روی سر اتوسکوپ وسیله ای کوچک و قابل تعویض به نام ” اسپکلوم” قرار دارد که به منظور رعایت بهداشت در هنگام معاینه و عدم انتقال بیماری به افراد دیگر ، به صورت یکبار مصرف در نظر گرفته شده است.

انواع اتوسکوپ

به طور کلی اتوسکوپ برای مصارف گوناگونی مانند : معاینه ، تخلیه محتویات گوش و پاکسازی آن ، بررسی پرده تمپان گوش و… مورد استفاده قرار می گیرد ؛ به همین دلیل دارای تنوع متناسب با کارایی خود هستند . علاوه بر دسته بندی ذکر شده ، اتوسکوپ ها به دو مدل ثابت و قابل حمل نیز تفکیک می شوند.

در نوع ثابت ، دستگاه از طریق اتصال به منبع الکتریکی به کار می گیرند و در مدل متحرک ، از طریق باتری های قابل شارژ ، تغذیه می کنند . هرچند که بهره گیری از اتوسکوپ ثابت متداول تر است ، اما در برخی از مناطق و یا شرایط خاص ، اتوسکوپ پرتابل بسیار کارآمد خواهد بود . به طور کلی هر دو مدل اتوسکوپ دارای ویژگی های مشابه هستند ، با این تفاوت که منبع دریافت انرژی آن ها با یکدیگر فرق دارند.

اتوسکوپ1 - اتوسکوپ  

کارایی اتوسکوپ

همان طور که اشاره شد، بیشترین کاربرد اتوسکوپ در حوزه معاینات گوش می باشد ، به طوری که این دستگاه به نام ” گوش بین ” نیز لقب گرفته است . تقریبا همه افرادی که دچار عارضه هایی نظیر: عفونت ، ترشح ، خارش ، مشکلات شنوایی و … در گوش خود شده اند ، با اتوسکوپ مورد معاینه قرار گرفته اند و با آن آشنایی دارند . پزشکان از طریق این دستگاه ، قارچ و باکتری های احتمالی گوش و یا حتی پارگی پرده آن را مورد بررسی قرار می دهند.

البته تشخیص دقیق بیماری رابطه مستقیمی با دقت و کیفیت اتوسکوپ دارد . طبیعتا روشنایی کافی دستگاه و میزان وضوح تصویر نقش مهمی در شناسایی علت عارضه ایفا خواهد کرد . در صورتی که محیطی پر نور به منظور معاینه در اختیار پزشک معالج مهیا نشود ، مشکلاتی نظیر تغییر رنگ داخل گوش قابل رویت نمی باشد.

 

چگونگی معاینه با اتوسکوپ

شاید در نگاه اول ، وارد نمودن دستگاه خارجی به مجرای گوش دردناک به نظر برسد ، اما بر خلاف این تصور ، انجام معاینه تنها با اندکی حس ناخوشایند همراه است. پزشکان برای کاهش عوارض معاینه با اتوسکوپ ، بنا بر فاکتور هایی مانند : سن افراد ، میزان بزرگی دریچه گوش و همچنین ترفند های بخصوص ، نسبت به تشخیص عارضه اقدام می کنند . در بسیاری از موارد ، به منظور مقایسه دقیق آناتومی گوش هر فرد ، ابتدا گوش سالم معاینه می شود ، سپس به سراغ گوش معیوب می روند.

در واقع پزشکان با این تکنیک ، علاوه بر تشخیص دقیق بیماری ، از انتقال و انتشار عارضه به گوش سالم نیز پیشگیری به عمل می آورند . انجام اتوسکوپ برای بیمار ممکن است عوارضی کوچک و گذرا نظیر خارش یا سرفه را در پی داشته باشد که در کوتاه مدت از بین خواهد رفت . از استفاده خودسرانه محصول جدا خودداری نمایید ، به خاطر داشته باشید که در صورت نداشتن تبحر در این زمینه ، ریسک به وجود آمدن عوارض جبران ناپذیر و آسیب های شدید به سلامتی گوش هایتان را چندین برابر افزایش خواهید داد.

اتوسکوپ2 - اتوسکوپ  

چگونه میتوانیم یک اتوسکوپ مناسب تهییه کنیم؟

قبل از انجام هر عملی لازم است تا ابتدا نیاز سنجی شود. این بدان معناست که شما باید بدانید که این دستگاه را برای چه عملی قرار است استفاده کنید. آتوسکوپ ها انواع مختلفی دارند و بسته به نوع آنها قیمت آن نیز متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال یک اتوسکوپ مبتدی و معمولی برای انجام کار های تحقیقاتی ساده می تواند رفع نیاز کند اما برای انجام اعمال تخصصی تر لازم است تا از یک دستگاه با کیفیت بالا استفاده کنید.

اتوسکوپ‌های با کیفیت بالا، اغلب گران‌قیمت هستند و شاید وجود تنها یک دستگاه با چنین ویژگی‌هایی، در اغلب بخش‌ها و یا درمانگاه‌ها، کافی باشد. بسیاری از دانشجویان، ترجیح می‌دهند که با پرداخت مختصر هزینه‌ای، از یک مجموعه تشخیصی اتوسکوپ – افتالموسکوپ استفاده کنند. در این‌گونه مجموعه‌ها، لزوم ارزیابی کیفی اجزای اتوسکوپ حایز اهمیت است، چرا که یک دستگاه با کیفیت پایین، با وجود مهارت فرد معاینه کننده، نخواهد توانست جزییات دقیقی از وضعیت پرده صماخ ارایه نماید.

چگونه می توان یک آزمایش اتوسکوپی انجام داد؟

۱. به آرامی پینت پالت را برای تعیین اینکه آیا حساسیت وجود دارد، لمس کنید. ۲. ورودی کانال گوش که ممکن است در معاینه بیشتر دخالت کند را بازبینی کنید. ۳. بزرگترین اسپکولومی را انتخاب کنید که به راحتی به کانال گوش وارد می شود. راست کردن کانال گوش خارجی باعث می شود که اسپرولوم را به راحتی وارد کنید. برای بزرگسالان این کار با کشیدن پینا به سمت بالا و عقب انجام می شود. برای کودکان، این کار با کشیدن سطح به صورت افقی به عقب صورت می پذیرد. ۴. هنگام استفاده از otoscope MacroView، چرخش فوکوس از اتوسکوپ را به موقعیت پیش فرض تنظیم کنید.

۵. دو راه معمول برای نگه داشتن اوتوزاپ وجود دارد. اولین راه این است که اتوسکوپ را مانند یک چکش نگه دارید و از بالای انگشت شست و انگشتان دستتان به بالای دسته قدرت برسید، نزدیک به منبع نور. شما می توانید لامپ اتصال پنوماتیک بین کف دست همان و دسته قدرت را به راحتی نگه دارید. توصیه می شود که انگشت وسط و انگشت را به سمت خارج بگیرید تا بتوانید با صورت فرد تماس داشته باشید.

به این ترتیب، هر گونه هیجان ناگهانی توسط بیمار باعث نمی شود که اتوسکوپ به کانال گوش آسیب برساند. اتوسکوپ همچنین می تواند مانند یک مداد، بین انگشت شست و انگشت اشاره قرار گیرد. شما می توانید لامپ پیوست پنوماتیک را در کف دست نگه دارید. اگر بیمار بچرخد یا حرکت کند، اتوسکوپ به طور همزمان با سر بیمار حرکت خواهد کرد و این باعث آسیب احتمالی به کانال گوش یا حتی غشای تمپان خواهد شد. بسیار مهم است که اتوسکوپی به درستی انجام شود، مخصوصا هنگام بررسی کودکان. حرکت ناگهانی توسط بیمار می تواند انتهای اسپکلوم را سوراخ کند. ۶. ممکن است لازم باشد که خط دید و موقعیت اسپکلوم را تنظیم کنید تا دید کامل از کانال گوش و تمام قسمت های پرده گوش مشاهده شود. این یک دید کامپوزیتی از کانال خارجی و پرده گوش را به دست می دهد. ۷. اگر پرده گوش یا ناحیه مورد نظر در فوکوس قرار نداشته باشد، تمرین کننده می تواند تنظیم فاصله کانونی سیستم اپتیک اوتواسکوپ MacroView را داشته باشد. برای تنظیم فاصله کانونی، یک انگشت را در هر دو طرف رینگ فوکوس یا در عقب لنز عقب قرار دهید. برای کوتاه کردن فاصله کانونی یا بزرگنمایی، رینگ فوکوس را به سمت خطوط کوچکتر در کنار اوتوسکوپ بچرخانید. برای افزایش فاصله کانونی یا بزرگنمایی، رینگ فوکوس را به سمت تارهای طولانی چرخان کنید.

چند ناهنجاری که با اتوسکوپ در گوش قابل مشاهده است:

• قرمزی مجاری گوش • تورم در هر قسمت از مجاری گوش • انعکاس کمِ نور یا عدم انعکاس نور در پرده گوش • التهاب گوش • وجود چرک در مجاری گوش • وجود اشیای خارجی در گوش • مسدود بودن مجراهای گوش • آسیب به پرده گوش • وجود پولیپ • وجود زوائد استخوانی

اتوسکوپ3 - اتوسکوپ  
اتوسکوپ‌های جیبی (قابل حمل)

نوع جیبی این دستگاه به طور عمدی در اندازه های کوچک و جیبی طراحی شده اند. این دستگاه ها سبک تر و کم حجم تر از سایر اتوسکوپ ها هستند. بسیاری از اتوسکوپ های جیبی به گیره ای روی دسته مجهز شده اند تا بتوانید اتوسکوپ را در جیب روپوش آزمایشگاه، پیراهن یا کُت ثابت نگه دارید. بیشتر انواع جیبی از باتری برای تأمین انرژی استفاده می کنند. یکی از ایرادهای نوع جیبی این است که سر و بدنه آنها قابل تعویض نیست و قابلیت ارتقاء ندارند. بنابراین ممکن است پس از مدتی استفاده، قدیمی شوند و لازم باشد اتوسکوپ تازه ای خریداری کنید.

شرکت تجهیزات پزشکی افراطب با تجربه درخشان در زمینه تامین تجهیزات پزشکی به صورت شبانه روزی در پی پاسخگویی به نیاز شما عزیزان در این زمینه هستند. شما میتوانید با تماس با مشاوران و کارشناسان فروش شرکت افراطب تماس بگیرید و با توجه به نیاز خود کالای مورد نظر را تهییه کنید.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب