دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

ادیومتری

ادیومتری

ادیومتری

ادیومتری | دستگاه ادیومتری

یکی از قدیم ترین ، ساده ترین و در عین حال قابل اعتماد ترین تست های ادیولوژیک ، ادیومتری اصوات خالص یا PTA است. ادیومتری توسط ابزاری به نام ادیومتر یا شنوایی سنج انجام می شود. ادیومتری وسیله ی سنجش کمی و کیفی سیستم شنوایی است که به وسیله ی آن می توان مجموع آزمایشات مربوط به سیستم شنوایی را انجام داد.

کار این وسیله ایجاد سیگنال های صوتی با فرکانس های خالص و با شدت های متفاوت است که می توان با کمک آن آستانه ی شنوایی هر فرد را در فرکانس بدست آورد. در این آزمایش تن های خالص از طریق هدفونی که بر روی گوش بیمار قرار داده می شود، به بیمار ارائه می شود و آستانه ی شنوایی در هر فرکانس و برای هر گوش به طور جداگانه بدست می آید.

 

ادیومتری1 - ادیومتری

 

ادیومتری با صدای خالص چیست؟

ادیومتری، روش های متعدد و کاملا مختلفی دارد. در این میان «شنوایی سنجی با تون خالص» و یا به انگلیسی (Pure-Tone Audiometry (PTA به عنوان متداول ترین روش در شنوایی سنجی بالینی محسوب می گردد.

در این روش صداهایی با فرکانس های مختلف به فرد داده و آستانه های شنوایی تعیین شده برای انتقال هوایی و استخواهی به صورت جداگانه اندازه گیری می گردد. نتیجه ی این امر خطوط ممتد و نقطه چینی است که روی کاغذ نشان داده می شود که به آن ادیوگرام می گویند.

 

آمادگی قبل از انجام اودیومتری و روش انجام کار

o تلفن همراه خودرا قبل از ورود به واحد خاموش نمائید. o عینک خود را بردارید. o از جویدن آدامس پرهیز نمائید. o گوشی را مطابق راهنمایی تکنسین بر روی گوش و به طور مناسب قرار دهید. o قبل از شروع سنجش دلیل مراجعه خود، سوابق مصرف دارو و بیماری های قبلی را ذکر نمائید . o لازم است گوش شما از نظر وجود جرم بررسی و در صورت نیاز به پزشک متخصص جهت شستشو ارجاع داده شوید و سپس مراجعه نمائید. o بدلیل نیاز به سکوت در حین انجام تست سکوت را رعایت فرمائید . o به سخنان کارشناس شنوایی سنجی دقیقا گوش دهی o روش پاسخ دادن با دکمه و یا اشاره دست را درک نمائید. (در تست شنوایی که در اتاقک آکوستیک انجام می گردد روش پاسخ دادن با دکمه می باشد و در تست تمپانومتری تنها باید ساکت و بی حرکت بمانید ) o آزمایشات شنوایی سنجی به درخواست پزشک متخصص مغز و اعصاب – گوش و حلق و بینی و.. انجام می گردد.

 

ادیومتری2 - ادیومتری

 

کاربرد های شنوایی سنجی (ادیومتری)

1- ارزیابی میزان شنوایی برای افرادی که احساس می کنند کاهش شنوایی داشتند. 2- مشخص نمودن نوع و میزان کاهش شنوایی 3- غربال نوزادان و کودکانی که امکان دارد به دلیل کاهش شنوایی افت شدید یادگیری داشته باشند. 4- غربال کم شنوایی در افراد دارای مشاغل پر صدا برای محافظت بیشتر یا مشخص کردن عوارض دارو های خاص مثل جنتامایسین.

 

عوارض شنوایی سنجی (ادیومتری)

اگر توسط متخصص کلیه مراحل ادیومتری انجام شود می توان گفت چیزی به نام عوارض شنوایی سنجی وجود ندارد.

شما می توانید برای مشاوره رایگان و خرید دستگاه ادیومتری با کارشناسان شرکت افراطب به صورت ۲۴ ساعته در تماس باشید.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب