دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

تورنیکت

تورنیکت

تورنیکیت

تورنیکت | رگ‌بند | تورنیکه

 

به طور کلی، تورنیکت به هر وسیله ای که استفاده از آن، باعث کاهش یا قطع شدن جریان بشود، گفته می شود که می تواند یک تکه پارچه یا طناب بسته شده بالای زخم جهت کاهش خون ریزی باشد یا یک تورنیکت دیجیتال در اتاق عمل های ارتوپدی.

از تورنیکه می توان در انواع عمل ها جراحی، مثل جراحی های ارتوپدی یا پلاستیک استفاده کرد. در محیط جراحی، از تورنیکه برای انسداد جریان خون شریانی استفاده می شود تا جریان خون قطع شده و زمینه برای انجام یک جراحی نسبتا بدون خون انجام شود و در نتیجه از دست دادن خون بیمار به حداقل برسد. از تورنیکه همچنین برای پر خون کردن ورید های سطحی اندام فوقانی به جهت راحت تر کردن خونگیری استفاده میشود.

در شرایط اورژانسی، از تورنیکه برای توقف خونریزی زیاد استفاده می شود تا قبل از اینکه بیمار تمام خون خود را از دست بدهد، بتواند تحت درمان قرار بگیرد. در توان بخشی از تورنیکه برای محدود کردن جریان خون برای مدتی کوتاه طی فشاری ثابت و امن استفاده می شود. این کار در حین ورزش های کم شدت برای افزایش قدرت و اندازه ی ماهیچه ها استفاده می شود. این وسیله از ابزار و تجهیزات پزشکی بیمارستانی می باشد.

  تورنیکت1 - تورنیکت  

انواع تورنیکت جراحی

 

۱. تورنیکت بادی یا پنوماتیک (نوماتیک)

این نوع تورنیکه با استفاده از گاز متراکم کاف را باد کرده و منجر به انسداد یا محدود کردن جریان خون می شود. با استفاده از پیچ تنظیم میزان هوای درون کاف، می توان فشاری که توسط کاف بر اندام بیمار اعمال می شود را کنترل کرد. این فشار معمولا توسط یک پمپ الکترونیکی یا یک منبع مرکزی هوای فشرده تامین می شود. اجزای تورنیکه های بادی عبارتند از:

· کاف (بادکنک) · منبع گاز فشرده شده · صفحه نمایش نشان دهنده ی فشار · تنظیم کننده ی فشار · لوله ی (تیوب) اتصال

 

۲. تورنیکت غیر بادی

معمولا از پلاستیک یا پارچه ی کشی درست می شوند که امروز به خاطر پیشرفت تکنولوژی در ساخت تورنیکه ها، استفاده از آن ها محدود شده است.

 

روش استفاده از تورنیکت

در دنیای پزشکی امروز تورنیکت ها جایگاه خوبی برای خود دست و پا کرده اند. اما استفاده از آن ها به صورت نادرست می تواند آسیب هایی با خود به همراه داشته باشد. بیشترین زمان استفاده از تورنیک بر روی عضو مورد نظر دو ساعت می باشد و توصیه شده است که در عمل های بالای ۳ ساعت، به ازای هر ۲ ساعت استفاده از تورنیکت، نیم ساعت از آن استفاده نشود تا از آسیب های ناشی از استفاده طولانی، مانند آسیب های عضلانی، جلوگیری شود.

تورنیکت های دیجیتال دارای یک یا دو کاف می باشند که اپراتور پس از بستن آن ها به دور محل مورد نظر، با استفاده از پنل مربوطه میزان فشار را تعیین می کند. از جمله استفاده های مهم تورنیکت، استفاده از آن برای جلوگیری از خونریزی می باشد. این کار می تواند توسط یک کمربند یا طناب صورت گیرد یا توسط یک دستگاه تورنیکت نظامی که به همین منظور طراحی شده اند.

برای اینکار تورنیکت (کمربند، طناب، بانداژ و غیره) را نزدیک به ۵ سانتی متر بالای محل خونریزی می بندیم. باید مد نظر داشته باشیم که تورنیکت را بر روی مکان هایی مانند گردن، شکم و یا قفسه سینه نباید استفاده کرد.همچنین بیش از ۱ الی ۲ ساعت استفاده از تورنیکت می تواند باعث آسیب دیدن فرد شود.

در حالت سنتی پس از اینکه تورنیکت را ۲ مرتبه روی پای فرد پیچاندیم، آن را گره می زنیم و یک شی مانند یک تکه چوب را به عنوان وسیله ای برای چرخاندن به تورنیکت گره میزنیم و آن را میچرخانیم تا زمانی که خونریزی متوقف شود. سپس تورنیکت خود را با استفاده از طناب یا تکه ای پارچه دیگر که به عنوان نگه دارنده تکه چوب استفاده میشود، ثابت نگه می داریم.

• لازم به ذکر است استفاده از تورنیکت زمانی توصیه می شود که جلوگیری از خونریزی با پانسمان و بستن زخم امکان پذیر نباشد. همچنین استفاده ازتورنیکت بر روی مفاصل باعث بروز آسیب می شود.

 

تورنیکت2 - تورنیکت

 

روش استفاده از کاف تورنیکه

تورنیکه یا تورنیکت یا رگ بند عمدتا در انجام اعمال مربوط به اندام های تحتانی مثل پا یا دست مورد استفاده قرار می گیرد.

این وسیله در بالای عضو بسته می شود و باد کردن آن مانع از خونریزی در طول عمل می گردد؛ در نتیجه به تیم جراحی با دید بهتری به موضع عمل کمک خواهد کرد.

ابتدا کاف تورنیکت در عضو بسته شده و سپس پرپ و درپ صورت می گیرد. کاف تورنیکه باید بالای عضو بسته شود. در اعمال مربوط به دست، کاف در بالای بازو بسته میشود. در اعمال مربوط به پا کاف در نزدیک کشاله ران بسته می شود در صورت استفاده برای اندام تحتانی اگر بخواهیم تورینکه را زیر زانو ببندیم بایستی زیر گردن فیبولا بسته شود تا به عصب پرونئال سطحی فشار وارد نشود.

ولی ترجیحا بهتر است تورینکه بالای زانو بسته شود. در مردان باید مواظب بود که بیضه ها به زیر تورنیکه نرود زیرا در این صورت باعث نکروز بیضه ها می گردد.قبل از بستن کاف تورنیکه باید ناحیه توسط چند لایه ویبریل پوشانده گردد و بعد کاف بسته شود.

از رفتن محلول پرپ (بویژه بتادین) به زیر کاف باید خودداری شود زیرا احتمال سوختگی پوست در این وضعیت وجود دارد؛ این موضوع به ویژه در کودکان بسیار حائز اهمیت است. بعد از درپ کردن، تورنیکه باد می شود. البته بعد از باد کردن تورنیکه، عضو جهت تخلیه خون باید توسط باند اسمارک (اسمارج یا باند کشی) بانداژ و آن را به مدت ۳ تا ۵ دقیقه بالا نگه داشت.بعد از ۳ تا ۵ دقیقه باند اسمارچ پس از باد کردن کاف باز می شود.

تکنسین اتاق عمل بعد از یک ساعت باید جراح را مطلع نماید. بسته به نظر جراح تورنیکه ممکن است برای چند دقیقه تخلیه شده و مجددا باد شود .از این پس باید هر ۱۵ دقیقه یکبار جراح را مطلع نمود. در هنگام تخلیه باد تورنیکه، جهت پیشگیری از اختلالات قلبی تیم بیهوشی را باید از این قضیه مطلع کرد. زمان باد کردن کاف تورنیکه و خالی کردن باید در پرونده مریض ثبت شود. شما می توانید جهت مشاوره و خرید تورنیکیت های پنوماتیک با کارشناسان شرکت افراطب به صورت ۲۴ ساعته در تماس باشید.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب