دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

برونکوسکوپی

برونکوسکوپی

برونکوسکوپی

برونکوسکوپی | خرید برونکوسکوپی

برونکوسکوپی روشی است که به شما اجازه می دهد پزشکان ریه ها و مجاری هوا را مشاهده کنند. این کار معمولاً توسط پزشکی انجام می شود که متخصص اختلالات ریوی است (یک متخصص ریه). در طی برونکوسکوپی ، یک لوله نازک (برونکوسکوپ) از بینی یا دهان ، از گلو و از طریق ریه ها عبور می کند. دستگاه برونکوسکوپی از ملزومات و تجهیزات پزشکی بیمارستانی و کلینیکی می باشد.

برونکوسکوپی معمولاً با استفاده از برونکوسکوپ انعطاف پذیر انجام می شود. با این حال ، در موقعیت های خاص ، از جمله اگر خونریزی زیادی در ریه های شما وجود داشته باشد یا جسم بزرگی در مجرای تنفسی شما گیر کرده باشد ، ممکن است به برونکوسکوپ سفت و سخت نیاز باشد.

دلایل عمده نیاز به برونکوسکوپی سرفه مداوم ، عفونت یا چیز غیرمعمولی است که در عکس قفسه سینه یا آزمایش دیگری دیده می شود. از برونکوسکوپی همچنین می توان برای بدست آوردن نمونه هایی از مخاط یا بافت ، از بین بردن اجسام خارجی یا سایر انسداد مجاری هوایی یا ریه ها و یا برای درمان مشکلات ریوی استفاده کرد.

 

دلایل انجام برونکوسکوپی

برونکوسکوپی معمولاً برای یافتن علت مشکل ریه انجام می شود. به عنوان مثال ، پزشک ممکن است شما را برای برونکوسکوپی ارجاع دهد زیرا شما سرفه مداوم یا اشعه ایکس غیر طبیعی قفسه سینه دارید.

 

برونکوسکوپی1 - برونکوسکوپی

 

دلایل انجام برونکوسکوپی عبارتند از:

– تشخیص مشکل ریه – شناسایی عفونت ریه – نمونه برداری از بافت ریه – برداشتن مخاط ،جسم خارجی یا انسداد دیگر در مجاری تنفسی یا ریه ها مانند تومور – قرار دادن یک لوله کوچک برای باز کردن راه هوایی (استنت) – درمان مشکل ریه (برونکوسکوپی مداخله ای) مانند خونریزی ، تنگی غیرطبیعی مجاری تنفسی (تنگی) یا ریوی ریزش یافته

روند انجام برونکوسکوپی چگونه است؟

وقتی شما آرام می شوید پزشک برونکوسکوپ را از راه بینی یا دهان فرو می برد. ازآنجا و سپس حلق گذر کرده و به برونش های ریه ها رسانیده می شود. برونش ها لوله های باریکی در ریه ها هستند.

سوزن و یا وسیله ای بُرس مانند در انتهای آن برای جمع آوری و یا برداشتن بافت وجود دارد.این نمونه ها پزشک را برای رساندن به بهترین و دقیق ترین تشخیص کمک می کنند. گاهی پزشک ممکن است برای جمع آوری سلولی از باصطلاح شستشوی برونش های استفاده نماید.با این روش ابتدا مقداری مایع بنام نرمال سالین برای سطوح داخلی ریخته شده و سپس سلول های جداشده و مایع را برای بررسی تشخیصی ساکشن می کنند.

مراحل انجام روش برونکوسکوپی ریه 

۱- ممکن است از شما بخواهند که لباس های خود را بیرون بیاورید. در این صورت، از شما خواسته می شود لباس بیمارستان را بپوشید. از شما خواسته می شود جواهرات و دیگر اشیاء را بیرون بیاورید. ۲- از شما خواسته شود روی میز با سری بلند شده بخوابید. ۳- یک خط IV (وریدی) در بازو یا دست شما قرار می گیرد. ۴- قبل و بعد از فرایند به شما آنتی بیوتیک داده می شود. ۵- ممکن است در طول فرایند به هوش باشید و یک داروی آرامبخش به شما داده شود. همینطور ممکن است یک داروی مایع به شما داده شود تا بینی و حلق شما را بی حس کند. برای انجام برونکوسکوپی سخت، ممکن است داروی بیهوشی عمومی به شما داده شود. این دارو می تواند جلوی درد را گرفته و به شما کمک کند در طول فرایند بخوابید. ۶- معمولا از طریق لوله بینی یا ماسک صورت به شما اکسیژن داده می شود. ضربان قلب، فشار خون و تنفس شما در حین انجام عمل کنترل می شود. ۷- داروی بی حسی به پشت حلق شما اسپری می شود. این کار برای جلوگیری از احساس خفگی است. زیرا برونکوسکوپ از گلو عبور می کند. اسپری ممکن است طعم تلخی داشته باشد. به محض عبور لوله از حلق، احساس خفگی از بین می رود. ۸- در طول عمل نمی توانید صحبت کنید یا بزاق خود را قورت دهید. بزاق در صورت لزوم از دهان شما مکش می شود. ۹- پزشک برونکوسکوپ را به پایین گلو و مجاری تنفسی شما منتقل می کند. ممکن است مقداری درد خفیف داشته باشید اما راه هوایی شما مسدود نخواهد شد و می توانید از اطراف برانچوسکوپ نفس بکشید. در صورت نیاز اکسیژن کافی به شما داده می شود. ۱۰- با حرکت برونکوسکوپ به سمت پایین، ریه ها مورد معاینه قرار می گیرند. در این زمان ممکن است از بافت یا مخاط برای آزمایش نمونه برداری شود. سایز اقدامات ممکن است در صورت لزوم انجام شوند. این اقدامات ممکن است شامل دادن دارو یا قطع خونریزی باشند. ۱۱- زمانی که معاینه و سایر فرایندها انجام شدند، برونکوسکوپ از گلوی شما خارج می شود.

 

برونکوسکوپی2 - برونکوسکوپی

 

انواع برونکوسکوپی ریه

به طور کلی دو نوع برونکوسکوپ وجود دارد؛ برونکوسکوپ فیبر نوری انعطاف‌پذیر و برونکوسکوپ سخت.

 

تفاوت برونکوسکوپ انعطاف‌پذیر و سخت (فلکسیبل یا ریجید)

برونکوسکوپ فیبر نوری انعطاف‌پذیر به دلیل سهولت در استفاده کاربرد بیشتری دارد. در این نوع برونکوسکوپی نیازی به بیهوشی عمومی نیست و بی‌حسی موضعی کافی است؛ اما در برونکوسکوپی سخت نیاز است بیمار کاملاً بی‌هوش شود. پزشک متخصص با بررسی وضعیت بیمار یک نوع برونکوسکوپ را انتخاب می‌کند؛ برای مثال اگر بیمار سرفه‌های خونی شدید داشته باشد، کانال مکش بزرگی که در برونکوسکوپ سخت تعبیه شده، برای کنترل خونریزی مؤثرتر است. این عملیات در اکثر موارد برای راحتی بیشتر بیمار و عدم نیاز به بیهوشی با فیبر نوری انعطاف‌پذیر انجام می‌شود.

عوارض برونکوسکوپی

عوارض ناشی از برونکوسکوپی غیر معمول و معمولاً جزئی است ، اگرچه به ندرت شدید است. اگر راه های هوایی ملتهب یا در اثر بیماری آسیب دیده باشند ، عوارض آن بیشتر است. عوارض ممکن است مربوط به خود روش یا داروی آرام بخش یا بی حسی موضعی باشد.

• خون ریزی: در صورت انجام بیوپسی خونریزی بیشتر است. معمولاً خونریزی جزئی است و بدون درمان متوقف می شود.

• ریه فرو ریخته : در موارد نادر ، ممکن است در طی برونکوسکوپی مجاری تنفسی آسیب ببیند. اگر ریه سوراخ شود ، هوا می تواند در فضای اطراف ریه جمع شود ، که می تواند باعث ریزش ریه شود. معمولاً این مشکل به راحتی قابل درمان است اما ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان داشته باشد.

• تب: تب بعد از برونکوسکوپی نسبتاً شایع است اما همیشه نشانه عفونت نیست. درمان به طور کلی مورد نیاز نیست.

شما می توانید برای مشاوره و خرید انواع دستگاه برونکوسکوپی با مشاوره شرکت افراطب به صورت ۲۴ساعته در تماس باشید.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب