دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

ساکشن

ساکشن

ساکشن

ساکشن | خرید دستگاه ساکشن

 

قابلیت خرید آنلاین - ساکشن

در پزشکی گاهی نیاز به دستگاه هایی است که بتوانند مکش ایجاد کنند. این مکش معمولا برای تمیز کردن هر قسمتی از بدن از مایعات اضافی استفاده می شود. مایعاتی که یا مانعی برای عملکرد طبیعی بدن هستند مثل ترشحات موجود در راه های هوایی که مانع تنفس هستند و یا مایعاتی که در عمل های جراحی مانع کار جراح هستند و بایستی حذف شوند. برای تمیز کردن همه این مایعات از دستگاهی به نام ساکشن استفاده می شود.

ساکشن ها از تجهیزات پزشکی مطبی هستند و انواع مختلفی دارند . می توان این دستگاه را در هر جایی از درمانگاه ها و بیمارستان ها گرفته تا منزل بیماران و یا در آمبولانس ها استفاده شوند.

دستگاه ساکشن می تواند برای تمیز کردن راه های هوایی از خون، بزاق، استفراغ و یا سایر ترشحات استفاده شود تا بیمار بتواند به راحتی نفس بکشد. ساکشن کردن می تواند از آسپیراسیون ریوی که می تواند منجر به عفونت های ریه شود جلوگیری نماید. در بهداشت ریوی ساکشن برای حذف مایعات از راه های هوایی برای تسهیل فرایند تنفس و جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها استفاده می شود.

ساکشن ها در عمل جراحی برای حذف خون از محل جراحی استفاده می شود تا جراح بتواند به راحتی محل جراحی را دیده و کارش را انجام دهد. ساکشن همچنین برای جمع کردن خونی که بعد از خونریزی داخل جمجمه ایجاد شده استفاده شود. همچنین این دستگاه در دندان پزشکی ها برای کشیدن بزاق ترشح شده در دهان استفاده می شود.

 

انواع دستگاه ساکشن و کاربردهای آن

دستگاه ساکشن می تواند یک پمپ دستی مکانیکی باشد و یا با باتری و یا جریان برق کار کند. ساکشن دستگاهی است که برای حذف مایعات و یا گازها از بدن بیمار از طریق مکش اقدام می کند.

این دستگاه در مراقبت های خانگی نیز استفاده می شود که مصرف آن در اینجا معمولا برای مکش ترشحات از راه های هوایی بیماری است که به دلیل بیماری های ریوی نمی تواند با سرفه آن ها را خارج نماید. قبل از اختراع ساکشن های قابل استفاده در منزل بیماران مجبور بودند برای حذف ترشحات مجاری تنفسی خود به بیمارستان ها و مراکز درمانی مراجعه نمایند.

این دستگاه یک لوله پلاستیکی قابل انعطاف نازک به نام کتتر را برای جذب ترشحات از طریق ایجاد خلا استفاده می کند تا راه های هوایی مسدود شده را باز کند. این ترشحات در یک ظرف متصل به دستگاه جمع شده و بعد از تمام شدن عمل ساکشن خالی می شود.

این دستگاه می تواند بطور متحرک و یا ثابت به سقف یا به دیوار نصب شود. میتوان آنرا  یکی از وسایل ضروری اتاق عمل دانست که با آسپیراسیون ترشحات از داخل بینی و حلق باعث بازشدن راه های تنفسی بیمار می شود.

این دستگاه همچنین می تواند برای خارج کردن ترشحات حاصل شده در حین عمل جراحی از داخل شکم و یا در ناژ آبسه بیماران نیز به کار رود. لوله های لاستیکی دستگاه برای اتاق عمل باید از جنس ضد جرقه باشند. بهتر است که در اتاق عمل دو عدد ساکشن، یکی برای استفاده جراح و دیگری جهت استفاده متخصص بیهوشی درنظر گرفته شود.

 

ساکشن1 - ساکشن

 

اجزای دستگاه ساکشن

دستگاه مکنده از اجزای مختلفی مانند فیلترهای باکتری، مخزن و لوله ‌های هواکش یا آسپیراتور تشکیل شده است. لوله‌ های هواکش یا آسپیراتور از ورود مایعات و سایر اضافی به پمپ جلوگیری می ‌کند. به طور کلی یک دستگاه مکنده شامل اجزای زیر است:

– موتور – مخزن جمع ‌آوری مواد حاصل از مکش – مانومتر – پمپ برای ایجاد خلاء یا فشار منفی – لوله‌ های انتقال مایعات – سر ساکشن – نمایشگر فشار – پیچ ‌های تنظیم کننده قدرت مکش

 

نحوه عملکرد دستگاه مکنده

انواع مختلفی از دستگاه ‌های ساکشن وجود دارد. برخی از آنهها دارای باطری و قابل حمل می‌ باشند. در حالی دیگر انواع آن با توجه به وزن و حجم بزرگشان امکان حمل ندارند. این دستگاه ‌ها معمولاً با ایجاد فضای خلاء در پمپ امکان مکش را ایجاد می ‌کنند. این پمپ به یک مخزن بزرگ متصل است. قدرت مکش دستگاه را می ‌توان با توجه به نیاز کم یا زیاد کرد. دستگاه ‌های ساکشن به دو گروه تقسیم می ‌شوند:

 

۱- دستگاه ‌های قابل حمل یا پرتابل (Portable):

دستگاه ‌های پرتابل وزن کمی دارند و برخی از آن ها به شکلی ساخته شده ‌اند که توسط بیمار قابل حمل می ‌باشند. این دستگاه‌ ها به عنوان ساکشن یدکی نیز در بخش ‌های مختلف بیمارستان‌ ها کاربرد دارند و درجه مکش آن ها بسته به نیاز بیمار و تشخیص پزشک قابل تنظیم است.

 

۲- دستگاه‌ های مرکزی (Central):

دستگاه‌ های مکنده مرکزی را می‌ توان در هرجایی نصب کرد و برخلاف دستگاه ‌های پرتابل امکان جا به جایی و انتقال این دستگا‌ه ها وجود ندارد. وزن و سایز این دستگاه ‌ها زیاد است و نمی‌توان آن را به اتاق‌ های دیگر منتقل کرد. مخزن این ساکشن‌ ها یک یا چند بار مصرف می‌ باشد.

  ساکشن2 - ساکشن  

موارد استفاده از دستگاه ساکشن

همان طور که پیش ‌تر نیز ذکر کردیم، دستگا مکنده در زمینه‌ های مختلف پزشکی می‌ تواند مورد استفاده پزشکان و متخصصان قرار گیرد. برخی از مهم ترین زمینه‌ های کاربرد این دستگاه عبارتند از:

– بازکردن و پاک کردن راه تنفس بیمار از مخاط و هر نوع مایع و ماده اضافی – زدودن توده‌ه ای توموری نرم – مکش خون در هنگام عمل جراحی برای بهتر کردن دید جراح – امور دندانپزشکی – تخلیه حفره ‌های آبسه – زدودن محلول شستشو از روی جراحت – امور زیبایی

 

ویژگی های ساکشن ایده آل

• از کیفیت موتور و مکش بالا برخوردار باشد. • قابلیت استریل شدن بدنه آن بالا باشد. • مخازن ساکشن، حجم پذیری زیادی داشته باشند. • توان خروجی بالایی داشته باشد.

 

نحوه استریل کردن ساکشن

• باتل مربوط به ساکشن بدون در نظر گرفتن مقدار مایع آسپیره شده می بایست روزانه تخلیه گردد. • باتل پس از تخلیه، توسط دترژنت شسته و خشک شود. • در طول مدتی که ساکشن مورد استفاده قرار نمی‌گیرد بایستی باتل ها خشک باشند. • در فواصل استفاده از دستگاه ساکشن در بین بیماران، فیلتر باید تعویض گردد. مراحل استفاده از ساکشن • بهتر است قبل از هر چیزی، میزان ضرورت و نیاز بیمار به انجام آن را بررسی نمایید. • از سالم بودن تجهیزات آن، پیچ نخوردگی لوله و تمیز بودن مسیر داخلی آن مطمئن شوید. • تمامی نکات بهداشتی را قبل و در حین انجام ساکشن رعایت کنید. • بهتر است که فرآیند را برای بیمار هوشیار تا حدودی توضیح دهید. • به پوزیشن و نحوه قرار گیری بیمار باید توجه شود. اگر بیمار هوشیار باشد سر باید در زاویه ۴۵ درجه قرار گیرد و در بیمار ناهوشیار باید درازکش به صورت یک طرفه باشد.

 

ساکشن3 - ساکشن

ساکشن جراحی

وکیوم پمپ vacuum pump بسته به نوع کارآیی می¬ توانند دارای اندازه¬ و¬ حجم¬ متفاوتی باشند. یکی از انواع وکیوم پمپ ها، وکیوم پمپ جراحی است. وکیوم پمپ جراحی از تجهیزات بسیار ضروری است که جهت استفاده در اتاق عمل، اتاق بیهوشی، مراقبت¬ های ویژه و اتاق بهبودی طراحی و ساخته شده است. وکیوم پمپ ها بوسیله پمپ، مکش با ایجاد خلا در خارج کردن ترشحات ناحیه جراحی بیمار، بزاق و یا استفراغ و ترشحات داخل حلق و بینی مورد استفاده قرار می¬ گیرند. وکیوم پمپ جراحی همچنین در دندانپزشکی برای مکش بزاق دهان و خون ناشی از جراحی لثه و یا در پوست و زیبایی برای مکش چربی مورد استفاده قرار می گیرد. وکیوم پمپ جراحی با خارج کردن خون آبه¬ هایی که در نتیجه برش در بدن بیمار ایجاد شده است سبب افزایش دید پزشک در طی عمل جراحی خواهد شد. وکیوم پمپ جراحی مجهز به یک شیلنگ آنتی باکتریال است که عملکرد مشابه جاروبرقی دارد و ترشحات خارج شده از ناحیه شکاف را جارو می¬ کند و در کیسه های یک بار مصرف و یا ظروف وکیوم پمپ جمع آوری میکند.

 
توضیحات و نحوه استفاده از ساکشن دستی

ساکشن های دستی به دلیل قابل حمل بودن و همچنین ب سبکی و راحتی در استفاده، از طرفداران بالایی بر خوردار هستند . این دستگاه به منظور مکش مایعات و ترشحات بدن بیمار طراحی شده است و دارای یک دسته اهروم فشار برای ایجاد خلاء می باشد. ساکشن های دستی به دلیل سبکی و کم حجم بودن آن ها مورد استفاده بیماران در منزل قرار می گیرد که خود یا همراهان بیمار عمل ساکشن را انجام می دهند . برای استفاده نیاز به آموزش دقیق طرز استفاده دارید ولی به طور کلی می توان توضیح داد که ابتدا لوله ساکشن را به پمپ متصل می کند سر دیگر لوله را به وسیله کانتر داخل بدن بیمار قرار می دهید و به وسیله دسته ساکشن شروع به بالا کشیدن مایعات ترشح شده در بدن بیمار می کنید .

 
نکاتی که باید هنگام خرید ساکشن خانگی در نظر بگیرید

در هنگام خرید این دستگاه با توجه به بیماری خود و توصیه پزشک حتما موارد زیر را در نظر بگیرید:

۱. ظرفیت مکش ۲. داشتن تاییدیه‌ها ۳. توان و ظرفیت خروجی مناسب ۴. کم‌بودن هزینه تعمیر و نگهداری ۵. بدون لرزش و سر و صدا بودن دستگاه ۶. حجم پذیری بالای مخزن ۷. جنس لوله ۸. زمان و نحوه گارانتی ۹. قابلیت استریل بدنه

اگر چنانچه در این زمینه نیاز به مشاوره تخصصی و راهنمایی رایگان دارید لطفا با کارشناسان افراطب در تماس باشین تا دستگاه متناسب با نیاز شما معرفی گردد. کارشناسان شرکت به صورت ۲۴ ساعته پاسخگو شما عزیزان هستند.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب