ست سیستوسکوپی
ست سیستوسکوپی از تجهیزات پزشکی مورد استفاده برای معاینه مجاری ادراری می باشد. سیستوسکوپی از دو کلمه سیتو (Cysto) به معنی مثانه و کپی (Copy) به معنی دیدن تشکیل شده است.
در این روش با عبور دادن یک دوربین باریک از مجاری ادراری و مثانه، پزشک میتواند این نواحی را در بدن شما معاینه کند. بیمار در این صورت به لحاظ بیماری های احتمالی از قبیل خونریزی و تنگی مجرای ادرار، بزرگی پروستات و تومور مثانه مورد معاینه قرار میگیرد.
با وصل کردن دوربین به مانیتور میتوان مشکلات موجود در مجاری اداراری را تشخیص داد و بررسی کرد.
برای انجام این معاینه باید بیمار پس از پوشیدن لباس جراحی روی تخت دراز بکشد. نیاز است تا مثانه شما خالی باشد و پاها روی رکاب قرار گیرد. برای جلوگیری از عفونت مثانه معمولا آنتی بیوتیک تزریق میشود.
بعد از بیهوشی یا بی حسی موضعی کار معاینه و جراحی انجام میگیرد و پس از پایان کار به شما مسکن داده خواهد شد.
قسمت سر سیستوسکوپ با ژل آغشته میشود تا بیمار درد را حس نکند. این کار معمولا با سوزش همراه است و مثل ادرار کردن می باشد.
هدف از سیستوسکوپی چیست؟
هدف سیستوسکوپی میتواند تشخیص و معاینه باشد. در این صورت از سیستوسکوپ انعطاف پذیر استفاده میشود. بیوپسی ها و سایر روش های جراحی نیاز به نیاز به سیستوسکوپ بزرگتر و ضخیم تر دارند.
وقتی که سیستوسکوپ وارد مثانه شد، پزشک از طریق لنز داخل بدن را میبیند. سپس کمی مایع استریل وارد مثانه میکند تا تشخیص آسان تر باشد. در صورت بی حسی موضعی سیستوسکوپی تنها ۱۵ تا سی دقیقه زمان میبرد.
هدف از این کار به طور کلی بررسی مجاری اداراری و تشخیص تنگی مجرا، بزرگی پروستات، وجود کیست و … می باشد. انسداد خروی ادرار میتواند عفونت ادراری شود.
هدف دیر از این کار بررسی بیماری های مثانه می باشد. اگر بیمار دارای خونریزی ادرار باشد، باید برای تشخیص قطعی سرطان مثانه معاینه شود و عمل سیستوسکوپی سرپایی انجام دهد.