دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

سوزن بیوپسی

سوزن بیوپسی

سوزن بیوپسی

نمونه برداری یا بیوپسی عملی است که برای تشخیص ماهیت یا منشاء ضایعات به کار گرفته میشود. این کار با استفاده از سوزن بیوپسی انجام میشود و عمل غیر تهاجمی به شمار میرود. این وسیله از تجهیزات پزشکی پرکاربرد است و برای تشخیص بیماری هایی همچون سرطان به کار میرود. در این روش نیاز به بیهوشی یا بستری بیمار نیست و به صورت سرپایی با بی حسی موضعی نمونه برداری انجام میگیرد.

نمونه برداری با سوزن بیوپسی برای اندام های مختلف بدن از جمله کبد، ریه، استخوان، پروستات، پستان، کلیه، پانکراس و … میتواند انجام گیرد.

نمونه برداری موضعی بر اساس تشخیص پزشک انجام میشود و برای این کار از سوزن های بسیار نازک استفاده میشود. همچنین یک دستگاه تصویربردای مانند یک پروب اولتراسون برای قراردادن سیم در اطراف ناحیه غیر طبیعی استفاده میشود.

سوزن بیوپسی وسیله ای یکبار مصرف است که در دو نوع و برای نمونه برداری از اندام های سخت و نرم به کار گرفته میشوند. عموما این سوزن ها تفاوت چندانی ندارند و کار با آنها برای پزشک آسان و راحت است.

این سوزن در دو نوع سوزن بیوپسی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک عرضه میشود. سوزن اندام های نرم مثل سوزن بیوپسی اتوماتیک، سوزن نیمه اتوماتیک، سوزن گان هستند.

 سوزن اندام های سخت شامل انواع سوزن های بیوپسی مانند سوزن جمشیدی، سوزن آسپیراسیون، سوزن اوستی کور یا مهره میشوند. پزشکان برای تشخیص بیماری از روش های مختلفی استفاده میکنند که نمونه برداری یکی از آن روش ها است.

بیوپسی همیشه به تشخیص نوع بیماری و میزان پیشرفت آن کمک میکند. سوزن بیوپسی قابل استفاده در مطب، کلینیک، مراکز تصویربردای و اتاق عمل می باشد.

  تفاوت سوزن بیوپسی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک - سوزن بیوپسی  

تفاوت سوزن بیوپسی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

سوزن اتوماتیک نمونه بردارای بعد از شلیک در کسری از ثایه میزان مشخصی از بافت را برای نمونه جدا میکند. این مقدار معمولا ۲۰ ملیمتر است و از قبل تعیین شده است.

این سوزن به سوزن یک، دو ، سه نیز مشهور است و بسیار کاربردی، ساده و سبک می باشد. قیمت این محصول به شدت رقابتی است، اما کیفیت قابل قبولی دارد. این سوزن با یک دست کار میکند و پزشکان از آن برای نمونه برداری با یک دست استفاده میکنند و همزمان با پروب سونوگرافی یا ابزار دیدنی دیگر میتوان از آن استفاده کرد.

انتخاب درست سایز و طول این سوزن در نمونه برداری به پزشک کمک زیادی میکند. طول این سوزن به صورت استاندارد ۲۰ میلیمتر و قطر آن بستگی به نوع بافت دارد. این سوزن ها به طور کلی در چهار سایز ۱۴، ۱۶، ۱۸ و ۲۰ ارائه میشوند.

سوزن نیمه اتوماتیک یا کواکسیال نیز برای نموه برداری از انواع بافت نرم مورد استفاده قرار میگیرد. میتوان نمونه برداری را در حین استفاده از گاید سونوگرافی، سی تی اسکن و … به کار برد. معمولا اینترونشنال رادیولوژیست این کار را انجام میدهد و قابلیت مشاهده بافت در زمان نمونه برادری وجود دارد.

سوزن نیمه اتوماتیک نمونه برداری ریسک خون ریزی را کاهش میدهد و به پزشک اجازه میدهد تا یکبار وارد بافت مورد نظر شده، اما چندین بار نمونه برداری را انجام دهد. به این جهت سوزن های نیمه اتوماتیک پرکاربرد تر از سوزن های اتوماتیک بیوپسی هستند.

  سوزن نیمه اتوماتیک بیوپسی - سوزن بیوپسی  

مشخصات سوزن نیمه اتوماتیک بیوپسی

در سوزن های نیمه اتوماتیک طول نمونه یک یا دو سانت است و و بسته به منطقه مورد نظر برای نمونه برداری میزان ریسک متفاوت است. مقدار نمونه مورد نیاز برای پاتولوژی، طول نمونه را تعیین میکند و با انواع سوزن های نیمه اتوماتیک میتوان این کار را انجام داد.

برای نمونه برداری از بافت های حساس همچون ریه نباید از سوزن های قطور استفاده کرد. سوزن ضخیم تر ریسک خونریزی و حساسیت را افزایش میدهد. از این رو برای نمونه برداری از بافت های حساس باید از سوزن نیمه اتوماتیک استفاده کرد.

سایزبندی سوزن بیوپسی براساس قطر و طول انجام می‌شود. و شامل ۴ شماره ۱۲، ۱۶، ۱۸ و ۲۰ می باشد. طول این سوزن ها نیز در ۴ سایز ۱۰، ۱۵، ۲۰ و۲۵ می باشد.

در مورد مشخصات کلی سوزن نیمه اتوماتیک میتوان گفت این سوزن ها طراحی ارگانیک و سبکی دارند. فرم سوزن آتروماتیک و تیز است و دو دکمه برای شارژ و مسطح نمودن و دو دکمه برای شلیک دارد.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب