صفر تا صد راه اندازی کلینیک زنان و زایمان
راه اندازی کلینیک و مطب زنان مهمترین آرزوی دانشجویان رشته مامایی و تخصص زنان و زایمان است. با وجود این، راه اندازی کلینیک زنان و زایمان به مانند دیگر مراکز درمانی باید براساس آییننامهها و ضوابط موجود صورت بگیرد.
کلینیک زنان و زایمان یکی از بخشهای درمانی پرکاربرد است که افراد بسیاری برای بهرهمندی از خدمات زنان و زایمان و مامایی به آن مراجعه میکنند. از این رو پس از طی مراحل قانونی و ثبتی، یکی از مهمترین گامها در راهاندازی مطب زنان و زایمان ، تجهیز کلینیک و تهیه
تجهیزات پزشکی مورد نیاز است. در ادامه این مقاله به بررسی شرایط راهاندازی کلینیک زنان و زایمان و معرفی تجهیزات پزشکی مورد نیاز این مرکز میپردازیم.
تاسیس گام به گام کلینیک زنان و زایمان
راه انداختن یک مرکز درمانی، بهویژه کلینیک زنان و زایمان، علاوه بر ایجاد شرایط کمک به افراد و افزایش سلامت در جامعه، یک تجربه سودآور محسوب میشود. مراحل راه اندازی کلینیک زنان و زایمان در ادامه بررسی شده است؛
مراحل قانونی و ثبتی راه اندازی کلینیک زنان و زایمان
راه اندازی کلینیک زنان و زایمان ، در وهله نخست نیاز به دریافت مجوزها و پروانههای لازم دارد. برای دریافت مجوزها ابتدا باید پروسه اثبات صلاحیت را پشت سر بگذارید که شامل ارزیابی مستندات تحصیلات، سوابق کاری، مجوزها، پروانه نظام پزشکی، سابقه شکایت از طرف بیماران یا معالجه غلط و غیره از سوی سازمانهای درمانی و گاها خدمات بیمهای است.
مجوز تاسیس کلینیک بهطور ملی به کلیه افراد حقیقی یا حقوقی که کمیسیون مربوطه صلاحیت آنها را تایید کند داده میشود. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این صلاحیت را تنها به افرادی که دارای مدرک دکتری در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و یا یکی از رشتههای تخصصی گروه پزشکی باشند، اعطا میکند. ضمن اینکه صلاحیت موسس یا موسسین و مسئول فنی کلینیک باید توسط کمیسیون قانونی تشخیص امور تایید شود.
مراحل قانونی و شرایط راه اندازی کلینیک برای کارشناسان مامایی
کلینیک یا مطب مامایی در راستای ارائه خدمت در زمینه تشخیص بیماری مادر و نوزاد، تنظیم خانواده، مراقبت دوران حاملگی، زایمان و پس از آن تاسیس میشود. مجوز تاسیس مرکز مامایی، پس از تصویب کمیسیون و تایید وزارت بهداشت به تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی اعطا میشود.
شرایط راه اندازی کلینیک مامایی شامل برخورداری از مدرک کارشناسی مامایی یا بالاتر توسط موسس یا حداقل یکی از موسسین، برخورداری از مدرک مامایی و حداقل ۵ سال سابقه برای مسئول فنی است.
تجهیز مطب زنان و زایمان
پس از دریافت مجوزهای لازم از سوی هریک از پزشکان متخصص زنان و زایمان یا کارشناسان مامایی و طی مراحل ثبتی، دومین گام ، تهیه و خرید تجهیزات پزشکی مناسب و تجهیز کلینک زنان و زایمان است. برخی از تجهیزات موردنیاز برای کلینیک و یا مطب زنان و زایمان در ادامه معرفی شده است؛
تخت ژنیکولوژی
تخت ژنیکولوژی نیز از مهمترین تجهیزات مورد نیاز در کلینیک زنان و زایمان است. این تخت از انواع تخت معاینه بود و کارکرد آن بالا گرفتن پای بیمار است.
تخت ژنیکولوژی در دو نوع مکانیکی و برقی طراحی و عرضه شده است. نوع مکانیکی این تخت از قابلیت تنظیم بخش پشتی بیمار در چندین حالت به شکل دستی برخوردار بوده و امکان تغییر شیب در بدنه آن وجود دارد. در نوع برقی تخت ژنیکولوژی، تمامی قابلیتها تنها با فشردن دکمه ریموت قابل کنترل است.
چراغهای معاینه زنان و زایمان
چراغهای معاینه مورد استفاده در مراکز مامایی غالبا از نوع پایهدار و بلند با چرخهای بسیار روان در زیر آن برای جابهجایی در هنگام معاینه است. این چراغها اغلب از یک جک بر روی بدنه برخوردار هستند که امکان تنظیم ارتفاع آن برای پزشک را فراهم میکند.
اسپکلوم واژینال
دستگاه اسپکلوم واژینالی یک ابزار پرکاربرد در کلینیکهای زنان و زایمان برای کمک به تشخیص مشکلات موجود در تخمدان، رحم، واژن و سایر اندامها است.
دستگاه سونوگرافی
سونوگرافی یکی از روش های تشخیصی و درمانی در پزشکی است که در تشخیص بیماری های داخلی بخصوص بیماری های مربوط به زنان و یا بررسی جنین در دوران بارداری، کاربرد زیادی دارد. اساس کار این دستگاه امواج صوتی اولتراسوند است؛ امواج صوتی که کاربرد پزشکی دارند عموما غیرقابل شنیدن هستند یعنی فرکانس کمتر از۲۰ یا بیشتر از ۲۰۰۰۰ دسی بل که در دستگاه سونوگرافی از امواج بیشتر از ۲۰۰۰۰ دسی بل استفاده می شود.
در دستگاه سونوگرافی امواج فراصوتی تولید شده در پروب از بافت های قسمت مورد بررسی بدن عبور می کنند و در حین عبور از مرز دو بافت با چگالی مختلف قسمتی از آن ها بازتابش می شود و به پروب بر می گردد و در دستگاه مورد پردازش قرار گرفته و براساس تاخیر سیگنال دریافتی نسبت به پالس ارسالی، تصویرسازی می کند.
دستگاه سونوگرافی پروب های مختلفی دارد که پروب های مورد استفاده در حوزه زنان عموما پروب واژینال و پروب شکمی اند.
تخت معاینه
تخت معاینه یک وسیله اساسی و مهم در کلینیک زنان و زایمان است. این تختها در انواع مختلف و با کارکردهای گوناگون تولید شده و مورد استفاده قرار میگیرند.
دستگاه فتال مانیتور
دستگاه
فتال مانیتور یا فتال مانیتورینگ یک دستگاه پرکاربرد در مطب زنان و زایمان است. این دستگاه وظیفه دریافت دادههای گرافیکی مرتبط با ضربان قلب جنین و بررسی وضعیت و شرایط رحم مادر را بر عهده دارد.
دستگاه سونیکید
سونیکید که به آن جنین یاب نیز میگویند از تجهیزات اساسی این نوع کلینیکها است. این دستگاه براساس نظریه داپلر طراحی شده و در واقع نشاندهنده و آشکار ساز ضربان قلب جنین است.
دیگر تجهیزات ضروری کلینیک زنان و زایمان
از دیگر تجهیزات پزشکی زنان و زایمان میتوان به دستگاه لوپ ایستاده، تخت سونوگرافی، کیت پاپ اسمیر یا محلول LGM، سیتو براش، دستگاه کاواترم، کاتترورد جهت درمان کیست بارتولن یا آبسه، سالپنژو گراف، سواپ پنبه دار، ست زایمان شامل پنس و قیچی، دستگاه فور، ستاپیزیوتومی، انواع آییودی IUD، انواع دستگاههای لیزر واژینو پلاستی، دستگاه تشخیص غدد درون سینه، دستگاه ویدئوکولپوسکوپ، کاغذالکتروکاردیوگراف، انواع ژل سونوگرافی، انواع کاغذ سونوگرافی، بالن بکری، هدلایت یاعینک حرفهای پزشکی و غیره اشاره کرد.
راهاندازی کلینیک زنان و زایمان با مجموعه افراطب
شرکت تجهیزات پزشکی افراطب یک مجموعه خصوصی معتبر و باسابقه در زمینه تولید و فروش انواع تجهیزات پزشکی از جمله تجهیزات پزشکی زنان و زایمان است. مجموعه افراطب از ابتدا تا انتهای راه اندازی کلینیک زنان و زایمان و تجهیز این مرکز کنار شما خواهد بود. خدمات مجموعه افراطب در راه اندازی کلینیک زنان و زایمان علاوه بر ارائه تجهیزات پزشکی تخصصی، شامل طراحی و ساخت بنای کلینیک و اخذ مجوزهای قانونی فعالیت نیز میشود.