دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

بیماری واریس

بیماری واریس

بیماری واریس

بیماری واریس عارضه ای است که در طی آن دیواره سیاهرگ ها دچار تورم و برآمدگی میشوند.این مشکل معمولا در دیواره وریدهای ساق پا رخ میدهد و دریچه های کنترل کننده جریان خون دچار نارسایی میشوند. هر ورید یا سیاهرگ دارای دریچه کنترل کننده جریان خون است که در صورت فشار زیاد به ساق پا دچار نارسایی میشود.

ابتلا به واریس بین زنان شایع تر است و با افزایش سن امکان ابتلا به این بیماری بیشتر میشود. رگ های واریسی، رگ های متورمی هستند که زیر پوست قرار دارند و دچار نارسایی شده اند. این رگ ها عملکرد عادی خود را از دست داده اند و دچار عارضه شده اند.

  علائم بیماری واریس - بیماری واریس  

علائم بیماری واریس چیست؟

بیماری واریس تقریبا بدون علامت است و در صورت شدت یافت آن، بیمار درد و پری و سنگینی پاها را احساس خواهد کرد. این بیماری از جنبه زیبایی پا نیز آزادهنده است و در صورت ایستادن زیاد ایجاد میشوند. تورم در مچ پاها و عروق برجسته در صورت واریس ایجاد میشود.

 

علت ایجاد واریس

دلایل ایجاد واریس در رگ ها عبارت است از :

ضعیف بودن دریچه‌ها یا آسیب دیدن سیاهرگ‌ها

سن

جنسیت

شغل

سابقه خانوادگی

اضافه وزن و چاقی

زندگی بدون تحرک

پوشیدن لباس‌های تنگ مانند کفش پاشنه بلند

وزنه‌برداری و بلند کردن اشیای سنگین

بارداری

آسیب دیدن پا

یبوست

ابتلا به بیماری‌هایی مانند نارسایی عروقی مزمن

ضعیف بودن دریچه‌ها و آسیب دیدن سیاهرگ‌ها

ضعیف بودن دریچه‌ها و آسیب دیدن سیاهرگ‌ها از علل واریس

  دلائل بیماری واریس - بیماری واریس  

برخی دیگر از علل ایجاد واریس :

برخی از دلایل ایجاد واریس در افراد ارثی است و یا بر اثر تصادف یا بیماری می باشد. به طور مثال ضعیف شدن رگ ها میتواند به دلیل هرکدام از این مسائل باشد و نمیتوان دلیل مشخصی برای آن تعیین کرد.

دریچه ضعیف رگ ها عملکرد مناسبی ندارند  و مانع از حرکت خون به سمت پایین تنه میشوند. همچنین از بین رفتن خاصیت ارتجاعی رگ ها و کشیده شدن رگ ها میتواند موجب این بیماری بشود.

این بیماری برای سنین مختلف اتفاق میافتد و برای بخش های مختلف بدن نیز امکان ابتلا وجود دارد. افراد حتی در ناحیه صورت نیز ممکن است دچار واریس شوند.

به طور کلی بالارفتن سن بر دریچه های بدن تاثیر میگذارد و کارآمدی آن در پمپاژ خون در سیاهرگ تاثیرگذار است. پس برگشت خون به قلب کاهش می یابد و فرد به واریس مبتلا میشود.

زنان بیشتر از مردان و به طور کلی کسانی که زمان زیادی رو پاهای خود میایستند امکان ابتلا به این بیماری برایشان وجود دارد. به طور مثال برای آرایشگران، فروشندگان و پرستاران احتمال ابتلا به واریس بیشتر است.

بیماری های دیگر و واریس 01 - بیماری واریس    

تاثیر بیماری های دیگر بر ایجاد واریس

عارضه هایی مانند نارسایی عروقی مزمن (CVI) بر دریجه سیاهرگ تاثیر میگذارند و موجب از بین رفتن و آسیب به آنها میشود. ورم دردناک پاها، ایجاد زخم و عفونت پوستی نیز واریس را به دنبال خواهد داشت. این عوارض معمولا در پی ابتلا به ترومبوز وریدهای عمقی است. نارسایی عروقی نیز میتواند موجب بروز بیماری واریس شود.

عادت ها و سبک زندگی اشتباه نیز موجب بیماری واریس میشود. اگر باید ساعات زیادی پشت میز بنشینید، خطر ابتلا به واریس برای شما وجود دارد.

آویزان بودن پاها در مدت زیاد موجب جمع شدن خون در پاها میشود. سیاهرگ در طولانی مدت کشیده میشود و این خطر ابتلا به واریس را بیشتر میکند.

بهتر است هراز چندگاهی راه بروید و یا پاهایتان را تکان دهید.

پوشیدن لباس های تنگ، کفش پاشنه بلند و کفش تنگ نیز گردش خون را محدود میکند و خطر ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد.

درمان واریس - بیماری واریس

راه های درمان واریس

  ۱– جوراب واریس

جوراب ها و بانداژها اندازه های متفاوتی دارند و کارایی انها نیز به تشخیص پزشک بستگی دارد. پوشیدن جوراب یا استفاده از بانداژ باید با تجویز پزشک انجام شود وگرنه میتواند عوارض بدتر و خطرناکی را به دنبال داشته باشد. این محصول از تجهیزات پزشکی است که معمولا برای درمان واریس استفاده میشود.

جوراب واریس سیاهرگ‌ها را فشرده می‌کند و از برگشت خون و جمع شدن خون در پاها جلوگیری می‌کند. استفاده از این محصول باید حداقل به مدت سه ماه انجام شود و در صورت عدم بهبود بیمار اقدام به روش های درمانی دیگر کنید.

تنها در صورتی که سونوگرافی نشان بدهد استفاده از جوراب های واریس برای تسکین درها کافی نخواهد بود، میتوان از روش های دیگر استفاده کرد.

 

٢- اسکلروتراپی

اسکلروتراپی روشی برای درمان رگ‌های واریسی و رگ‌های عنکبوتی است. در محلول به طور مستقیم وارد رگ میشود و عروق متسع را از بین میبرد. این روش بهترین درمان برای واریس است.

 

٣- لیزر درمانی

رگ های تارعنکبوتی را میتوان با لیزر نیز درمان کرد. این روش در درمان واریس های عنکبوتی بسیار موثر است.

 

۴- جراحی

با انجام جراحی رگ های واریسی طنابی از بدن خارج می شوند.

    بیماری های دیگر و واریس - بیماری واریس  

خطرات واریس

رگ های واریسی از نظر پزشکی یک معضل به حساب می آیند و احتمال بروز لخته خون چند برابر میشود. لخته خون ایجاد شده به عنوان ترومبوز وریدی عمقی نیز شناخته میشود. در صورت حرکت ترومبوز و رسیدن به قلب و ریه، خطرات زیادی برای قلب به همراه خواهد داشت.

عدم درمان به موقع واریس زخم هایی را روی بدن ایجاد میکند که این زخم ها بسیار دردناک خواهند بود. واریس زخم سطحی است و ممکن است درد مچ پاها، تغییر رنگ پوست، درد پا، سنگینی پا و اگزمای واریسی را به همراه داشته باشد.

اگزمای واریس به دلیل تخلیه ناقص خون ایجاد میشود. این عارضه در کسانی که سابقه ابتلا به اگزما نداشته اند نیز وجوود دارد.

لخته شدن خون همچنین میتواند موجب تروموفلبیت شود. تروموفلبیت التهاب عروق پا است که در رگ های واریسی ایجاد میشود.

ناراحتی دیگر که در اثر واریس ایجاد میشود، ترومبوز سطحی است. این عارضه التهاب در رگی است که در زیر پوست قرار دارد و موجب قرمزی، گرمی و حساس شدن و سخت شدن پوست میشود. این عارضه با تورم و درد همراه است.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب