دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

استروبوسکوپی چیست؟

استروبوسکوپی چیست؟

استروبوسکوپی چیست؟

استروبوسکوپی از روش های نوین عکسبرداری و فیلمبرداری از حرکت تارهای صوتی است. دستگاه استروبوسکوپ نیز از تجهیزات پزشکی مهم و مورد نیاز در روش های تشخیصی است که در مراکز درمانی و بیمارستان ها مورد استفاده قرار میگیرد.

در طی سه دهه گذشته با توسعه دانش فیزیولوژی چین خوردگی های صوتی، انقلابی در بخش بالینی و تشخیص بیماری های حنجره ایجاد شده است. یکی از این روش ها استروبوسکوپی یا تصویربرداری رنگی از حنجره  است.

روش نوآورانه که به ارزیابی حنجره و درک بهتر از تولید صوت کمک میکند.

ابعاد جدید نوآورانه موجب درک بهتر قابلیت انعطاف چین خوردگی های صوتی در تولید صوت شده است.

روش تشخیصی ویدئو استروبوسکوپی را میتوان کارآمدترین و مفید ترین تکنیک برای ارزیابی بالینی ویژگی های ویسکوالاستیک مخاط صوتی دانست.

فرآیند ثبت ویدئو از حرکات حنجره کاملا بدون درد است و تحت بی حسی موضعی انجام میگیرد. این کار برای مدیریت اختلالات صوتی در انسان ضروری است .

در این روش از یک نور چشمک زن در زمان عکس برداری استفاده میشود که از درون تلسکوپ منعطف یا سخت عبور داده شده است.

فلش های نور استروبوسکوپ با ارتعاض چین های صوتی تماس پیدا میکند و به فرد آزمایشگر اجازه میدهد تا ارتعاش تارهای صوتی را ببیند. ارتعاش چین های صوتی طی فرآیند تولید صدا و به صورت آهسته دیده میشوند. این حرکت آهسته یک توهم است. زیرا سرعت ارتعاش چین های صوتی از طریق این روش تغییر داده شده است.

این عکس ها و ویدئوها به متخصصان گوش و حلق و بینی کمک میکند تا آسیب های گفتاری و زیان را تشخیص دهند. این اطلاعات به درک بهتر بیماری های حنجره و اختلالات صوتی نیز کمک میکند.

  نحوه انجام استروبوسکوپی حنجره - استروبوسکوپی چیست؟  

نحوه انجام استروبوسکوپی حنجره

برای انجام استروبوسکوپی، ابتدا بیمار روی صندلی و ارتفاع مناسب مینشیند و گردنش را به جلو خم کرده و دهانش را باز مینماید.

 این روش تشخیصی کاملا بدون درد و در حالت هوشیاری (تنها با بی حسی موضعی) انجام میشود.

پس از بازکردن دهان و بیرون آوردن زبان، آزمونگر اندسکوپ را وارد دهان میکند، تا جایی که بتواند تصویر واضحی از حنجره ببیند.

معمولا این کار توسط گفتار درمان گر یا آسیب شناس گفتار و زبان انجام میگیرد. آموزش و تجربه این شخص در تفسیر و تشخیص بیماری های حنجره بسیار مهم است.

  استروبوسکوپی - استروبوسکوپی چیست؟  

چه کسانی به استروبوسکوپی نیاز دارند؟

افراد مبتلا به مشکلات حنجره (کسانی که در زمان حرف زدن دچار تغییر صدا میشوند). بیماری در این افراد با علائم گرفتگی یا خشونت صدا همراه است.

برای تشخیص عوارض خوش خیم تارهای صوتی مثل ندول، کیست و پولیپ

معاینه بیماران مبتلا به فلجی تارهای صوتی

تشخیص بیماری های بدخیم از جمله سرطان حنجره

 

تفاوت لارنگوسکوپی و استروبوسکوپی

در روش تشخیصی لارنگوسکوپی، آناتومی تارهای صوتی بررسی میشود. در حالیکه در روش استروبوسکوپی، علمکرد و بیومکانیک تارهای صوتی سنجیده میشود. این دو روش در کنار هم در تشخیص بسیاری از آسیب های مربوط به تارهای صوتی به کار گرفته میشوند.

اما به طور مشخص در استروبوسکوپی چندین پارامتر چرخه ارتعاش تارهای صوتی را بررسی میکند. این پارامترها شامل فرکانس اصلی، تناوب، بسته شدن دهانه حنجره و تناسب تارهای صوتی می باشد.

پژوهش ها نشان داده که با روش استروبسکوپی میتوان نزدیک به ۳۰ درصد از بیماری های مربوط به حنجره را شناسایی کرد.

در این روش برخلاف اندوسکوپی و لارنگوسکوپی، از نور مستقیم استفاده نمیشود و به جای آن از نور متناوب استفاده میگردد.

نور متناوب باعث میشود در هر لحظه ای که نور به حنجره تابانده میشود، یک عکس از آن گرفته شود. سپس دستگاه این تصاویر را در کنار هم قرار میدهد و به صورت ویدئو میتوان آنها را مشاهده کرد. با این کار میتوان حرکت تارهای صوتی را شبیه سازی کرد.

برای انجام ویدئواستروبوسکوپی میتوان از دستگاه استروبوسکوپی سخت یا منعطف استفاده کرد. نوع سخت دستگاه از طریق دهان و نوع منعطف ان از طریق بینی وارد میشود. شرایط استفاده هر دو یکسان می باشد.

   

دستگاه استروبوسکوپ - استروبوسکوپی چیست؟

مزایای استروبوسکوپی

با استفاده از روش استروبوسکوپی میتوان حرکت متقارن چین صوتی چپ و راست را بررسی کرد. این تقارن بسیار مهم است. همانطور که اگر شما نتوانید هر دو دست خود را همزمان به هم نزدیک کنید، نمیتوانید صدا ایجاد کنید، تقارن حرکت حنجره ها نیز مهم است.

ارتعاش تارهای صوتی بیش از ۱۰۰ بار در ثانیه می باشد و این برخورد باید ریتمی ثابت و منظم داشته باشد. در این روش دوره ای بودن ارتعاش تارهای صوتی بررسی میشود.

همچنین فاز انسداد تارهای صوتی نیز بررسی میشود. فاز انسداد به زمانی گفته میشود که تارهای صوتی باز و بسته هستند. در حالت طبیعی تارهای صوتی باید ۵۰ درصد باز و ۵۰ درصد بسته باشند.

در استروبوسکوپی علاوه بر این دامنه ی ارتعاش بررسی میشود و حرکت تارهای صوتی به طرفین مشاهده میشود.

وضعیت چاکنای نیز مورد توجه است. چاکنای فاصله بین دو چین صوتی است که شکل آن مهم و مورد توجه است.

تارهای صوتی مثل موج حرکت میکنند و اگر موج از بین برود تارهای صوتی مثل چوب خشک میشود و نمیتواند حرکت کند. در نتیجه صدا تولید نخواهد شد. پس باید وضعیت حرکت تارهای صوتی نیز بررسی شود.

   

علائم بیماری های حنجره چیست؟

اگر علائم زیر را دارید، ممکن است به تصویربرداری از حنجره نیاز داشته باشید :

درد گلو یا گوش که پایدار است و از بین نمیرود.

اگر دچار مشکلات صوتی مثل گرفتگی صدا، صدای ضعیف ا از دست دادن کامل صدا هستید.

مشکلات در بلع، تنفس و سرفه مداوم نیز میتواند نشانه بیماری حنجره باشد.

وجود توده در ناحیه گردن و سر

مشکلات تنفس مثل سختی در نفس کشیدن

یک توده در ناحیه سر و گردن

  استروبوسکوپی برای کودکان و نوزادان - استروبوسکوپی چیست؟  

استروبوسکوپی برای کودکان و نوزادان

 کودکانی که مشکلات حنجره داشته باشند، نیاز به انجام استروبوسکوپی خواهند داشت. این مشکلات اغلب شناسایی نمیشود و ممکن است مشکلات اجتماعی یا فردی را برای کودک به همراه داشته باشند.

عدم توانایی کودک در برقراری ارتباط با دیگران توسط صدای خود به مشکلات عاطفی در او نیز منجر خواهد شد.

مشکلات حنجره در کودکان عموما یا مادرزادی است یا اکتسابی که ممکن است از زمان تولد یا بر اثر عوامل خطرزا یا به سبب سبک زندگی او ایجاد شود.

به طور کلی مشکلات حنجره در کودکان به اشکال زیر بروز میکند :

ندول حنجره

وب تار صوتی

لارنگومالاسی

فلجی تار صوتی و…

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب