دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو
ست سرم

ست سرم

ست سرم | خرید ست سرم

ست سرم از تجهیزات پزشکی مصرفی مورد استفاده برای تزریق مایع زیر سرم یا داخل ماهیچه بیمار است. این ست برای بزرگسالان استفاده میشود و محدودیت تزریق تا ۳ میلی لیتر مایع را دارد. تزریق بیش از این مقدار باعث ایجاد مشکی در بافت پوست محل تزریق، نارسایی قلبی و فشار خون میشود.

در تزریق مایعات به طور مستقیم به رگ مشکلی وجود ندارد. برای بیماران مبتلا به نارسایی گلیه، نارسایی قلب و دیابت به صورت روزانه امکان تزریق سرم و دریافت مایعات ضروری وجود دارد.

  ست سرم.01 - ست سرم

حجم تزریق مایعات

برای قرد بزرگسال و بالغ و سالم، بر اساس سن و وزن، مصرف نرمال مایعات روزانه از طریق وریدی یا خوراکی بین ۳۰ تا ۵۰ میلی لیتر است. فرد با وزن ۱۰۰ کیلوگرم میتواند بین ۳۵۰۰ تا ۵۰۰۰ میلی لیتر ککایعات دریافت کند. تزریق با سرم، در زمانی که میخواهیم مایعات به صورت رقیق شده به فرد تزریق شود مناسب است.

داروهای تجویز شده، با سرم به مدت ۱۵ ذقیقه تا چند ساعت به فرد تزریق میشوند. تزریق زیر جلدی با عضلانی متفاوت است و میتواند همزمان و باهم نیز اتفاق بیافتد.

تزریق با ست سرم راحت تر است و سریع تر از روش های دیگر مایعات را به دبن بیمار منتقل میکند. دارو با سرم مستقیم وارد خون بیمار خواهد شد.

 

اجزای ست سرم - ست سرم

اجزاء ست سرم

عملکرد سرم معمولا به این صورت است که مایع مورد نیاز که داخل کیسه سرم قرار دارد، به بدن بیمار هدایت میشود. اندازه استاندارد سرم بین ۵۰ تا ۱۰۰۰ میلی متر است و کیسه به وسیله خلقه تعبیه شده آویزان میشود و ست سرم به آن متصل میگردد.

 

محفظه قطره

محفظه قطره در زیر کیسه حاوی مایع قرار دارد و وظیفه آن انتقال مایع از کیسه به لوله ست سرم است. با نگاه به این محفظه میتوان میزان خروجی سرم و تعداد قطرات دریافتی را در هر دقیقه مشاهده کرد.

این محفظه باید همیشه تا نیمه پر باشد. اگر این میزان بیشتر از نصف محفظه باشد، تعداد فطره ها و محاسبه میزان تزریق آسان نخواهد بود. اگر اتصال محفظه به کیسه درست نباشد هوا وارد جریان گردش خون بیمار خواهد شد. این مسئله بسیار خطرناک است و باعث مسدود شدن رگ ها و یا ایست قلبی مبگردد.

 

گیره غلتکی

کنترل میزان ورودی مایع به داخل لوله ست سرم از طریق گیره غلتکی امکان پذیر است. حرکت دادن گیره غلتکی میزان فشار دریافت مایع را تنظیم میکند. کلیه غلتک ه باید پیش از اتصال محفظه به سرم بسته باشند تا هیچ هوایی وارد لوله نشود.

میزان داروی تزریق شونده به بیمار مشخص است و از مهترین وظایف پرستاران تنظیم درست سرم می باشد.

 

گیره اسلاید

این گیره در همه سرم ها وجود ندارد. از ان برای توقف کامل حریان مایع در لوله سرم استفاده میگردد. این گیره جایگزین گیره غلتکی است.

 

درگاه تزریق

درگاه تزریق در دو قسمت، روی کیسه سرم و هم روی قسمت مشخصی ازست سرم قرار دارد. در برخی سرم ها این بخش وجود ندارد. این درگاه شید در نزدیکی سوزن ست سرم قرار داشته باشد. جایی که مایع وارد رگ بیمار میشود.

برای داروهایی که حتما باید با محتوای مایع سرم مخلوط شوند، تزریق از طریق درگاه کیسه صورت میگیرد.

نوشته های مرتبط
Call Now Buttonتماس با افرا طب