دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو
عصا

عصا

عصا |عصا طبی و پزشکی

امروزه اکثر استفاده از عصاها برای سالمندان است و بیشتر سالمندان از آن استفاده می کنند؛ اما برای انتخاب کردن درست عصا باید اول بدانید که هدف شما از تهیه و خرید عصا چیست و می خواهید به چه منظور از آن استفاده کنید؛ بعد از در نظر گرفتن ویژگی هایی که قرار است از عصا استفاده کنیم عصای خود را مورد استفاده قرار می دهیم.

برای انتخاب درست عصا باید تناسب ارتفاع با قد شخص را در نظر بگیریم و عصایی را تهیه کنیم که از نظر ارتفاع با قد شخص هماهنگ باشد. عصایی که تهیه کردیم وزن آن با وزن شخص مصرف کننده بخورد. همچنین جنس محکم و استقامت بالایی داشته باشد که زود نشکند و ضعیف نباشد.

اگر برای کودک می خواهید عصا تهیه کنید لازم است که به زیبایی، رنگ و طراحی روی آن توجه کنید. باید بدانید که در عصایی که خریداری می کنید باید با مواد اولیه ساخته شده باشد و عمر طولانی داشته باشد. دسته ی آن ضد حساسیت باشد یعنی فرد به جنس دسته آلرژی نداشته باشد یا طوری نباشد که دستش را اذیت کند.

عصا باید طوری طراحی شود که قابلیت تغییر ارتفاع را نیز داشته باشد تا شخص مصرف کننده متناسب با قد و راحتی خود آن را شکل دهد؛ توجه داشته باشید که اندازه ی سطح پایه ی تکیه گاه مناسب و اندازه باشد که باعث عدم تعادل نشود.

به یاد داشته باشید که اگر شخص مصرف کننده قدرت بدنی ضعیفی دارد، و یا مشکل تعادل در ایستادن را دارد گزینه ی مناسبی برای آن استفاده از عصای سه یا چهار نقطه می باشد زیرا عصا های چند نقطه ای با پایه هایی که دارند همانند یک تکیه گاه محکم برای شخص عمل می کند.

 

عصا1 - عصا  

طریقه استفاده از عصا

برای استفاده کردن از عصا، فرد مصرف کننده ابتدا باید وزن خود را روی پای سالم بیندازد، عصا باید مقداری جلو تر از بدن فرد قرار بگیرد تا تعادل آن حفظ شود، باید شخصی که از عصا استفاده می کند بداند که هنگام حرکت کردن، فشار و وزن بدن از روی پای سالم به دست ها و بازوها منتقل می شود و کم تر آسیب به زانو وارد می کند.

این روند و عملکرد باید پشت سر هم صورت گیرد تا فشاری بر روی پای آسیب دیده وارد نشود که درد کم تری را فرد احساس کند.

در هنگام پیاده روی با عصا فرد باید دقت داشته باشد که هرگز تنها بازو ها را تکیه گاه قرار ندهد و از سایر اعضا کمک بگیرد، در هنگام راه رفتن، عصای خود را حداقل چند سانت جلو تر از بدن قرار دهد و طوری نباشد که عصا کنار پا ها باشد.

هنگام راه رفتن با عصا گام های بلند بر ندارد و عصا را نزدیک به بدن نگه دارد، اگر با عصا نیاز بود از پله بالا برود باید از فردی بخواهد که آن را یاری کند و به او کمک کند. اگر خواست از پله پایین بیاید عصا را روی پله پایینی بگذارد و بعد با پای سالم پله ها را پایین بیاید، اگر از یک عصا می خواهد استفاده کند باید آن را در بازوی مخالف از پای آسیب دیده قرار بدهند و با آن راه بروند، به یاد داشته باشید که عصا و پای آسیب دیده همزمان باهم حرکت می کنند.

 

انواع عصا:

۱-چوبی:

نوعی از عصا های سنتی و چوبی که مهم ترین نوع عصا می باشد در بازار وجود دارد، که با بهره گیری از قلمه زنی های سنتی ایرانی که با شیوه های مختلفی اجرا شده اند وجود دارد و از قسمت دسته عصا تا پایه ی آن کار شده است.

نکته مهم در ساخت این نوع عصا، به دست آمدن آن از یک نهال یک تکه است، طول آن حدود ۹۵ سانتی متر می باشد و همین امر باعث شده تا آن را مناسب برای اکثر مردم بدانند، رنگ آن فندقی تیره است و به دلیل وزن مناسب، دارا بودن خاصیت ارتجاعی، استحکام بالا، ضد آب بودن و بسیاری ویژگی های دیگر مورد استفاده ی فراوان قرار گرفته است.

 

۲- چهار پایه:

عصای چهار پایه یا پایه دار که به عنوان عصای نقطه ای هم شناخته می شود، برای افرادی که توان برخاستن، ایستادن و راه رفتن در آنها به دلایلی مختلف همچون آسیب های ستون فقرات یا اعصاب، وزن زیاد، کهولت سن، ضعف عضلانی یا استخوانی مختل شده مناسب است. قسمت بالایی این عصا محل قرار گیری دست و گرفتن عصا است.

پایه این عصا دارای سطح بزرگتری نسبت به عصای معمولی می باشد تا سطح اتکا را افزایش داده، از عدم تعادل و افتادن فرد جلوگیری نماید. این پایه در سایز های مختلفی تولید می شود که بنا بر میزان ضعف حرکتی و تعادلی فرد میتوان بهترین مدذل آن را انتخاب نمود.

انتهای عصا پایه دار ممکن است تکی تخت و یا دارای چند شاخه باشد. به این ترتیب فشار به یک نقطه وارد نشده و همه نقاط در این فشار درگیرند. در برخی عصاهای پایه دار، قسمتی که روی زمین قرار می گیرد از جنس لاستیک مقاوم بوده و حالت وکیوم دارد. وکیوم های پایه عصا به کمک مکشی که ایجاد می کنند، اتکای عصا به زمین را افزایش داده و از لغزیدن عصا پیشگیری می نماید.

 

۳- زیر بغل آلومینیومی:

دارای وزن سبکی است و بیشتر مورد استفاده برای کسانی که دچار شکستگی و یا آسیب دیدن در پا باشند مورد استفاده است. این امکان را می دهد که برای هر قدی قابل تنظیم باشد.

 

۴- تاشو:

این نوع از عصا قابلیت آن را دارد که از چند ناحیه تا یا جمع شود و به یک وسیله کوچک تبدیل شود. هنگامی که عصا باز است مقاومت بالایی دارد و بسیار محکم است. در صورتی که فرد نیازی به آن نداشته باشد می تواند به راحتی آن را جمع کند.

 

۵- صندلی شو:

یکی دیگر از انواع عصا, عصای صندلی شو است. این عصا بسیار مناسب سالمندانی است که توانایی راه رفتن طولانی مدت را ندارند. عصای صندلی شو یکی از بهترین عصاهای طبی به شمار می رود.

 

۶- مچی (البوکراچ):

کاربرد این مدل تقریبا مشابه با عصای زیر بغل است. در این محصول دو قسمت برای قرار گیری دست ساخته شده است. یک قسمت حلقه ای در بالای آن که دور بازو قرار می گیرد و یک قسمت که دست به دور آن حلقه زده و آن را نگه می دارد.

مزیت استفاده از این مدل نسبت به مدل زیر بغل این است که فشار کمتری به زیر بغل می آورد اگرچه هنگام قدم برداشتن بیشترین فشار روی مچ دست قرار دارد.

مدل مچی این محصول به صورت تک یا دوتایی قابل استفاده بوده و بیشتر افرادی که استفاده طولانی مدت از آن را دارند عصای مچی را عصای زیر بغل ترجیح می دهند. همچون سایر انواع عصا، عصای مچی نیز در سایز ها و جنس های مختلف تولید شده و به فراخور نیاز فرد خریداری می شود.

       

نکاتی که هنگام خرید عصا باید به آن توجه کنید!

همانطور که گفتیم اولین چیزی که در انتخاب باید در نظر بگیرید، نوع ساختار آن است. اما به طور کلی موارد دیگری نیز هست که هنگام خرید باید به آن ها توجه کرد. دسته عصا یکی از مهم ترین و اصلی ترین قسمت های آن به شمار می آید. نحوه گرفتن آن نیز بسیار اهمیت دارد. چرا که در صورتی که راحت نباشد می تواند سبب آسیب و اذیت سالمند شود و در ادامه باعث ناتوایی بیشتر وی شود.

  عصا3 - عصا  

انواع دسته عصا

•  سر کج: استانداردترین حالت عصا این مدل است. • T شکل: کاملا شبیه حرف T است و مناسب افردی است که از ناحیه مچ دارای مشکلاتی هستند. •  فریتز: تقریبا شبیه عصای T است با این تفاوت که دارای راحتی بیشتری نسبت به خود عصای T است. •  افست: این نوع عصا شبیه علامت سوال است و قادر است که افراد با وزن بالا را نیز ساپورت کند.

 

انواع گیره روی دسته

نوع گیره ای که بر روی دسته قرار می گیرد دارای مزیت هایی است که به انتخاب شما بسیار کمک خواهد کرد: • گیره کف: باعث ایجاد حس نرمی و راحتی در فرد می شود. • گیره ژله‌ای: باعث کاهش خستگی و استرس در سالمند می شود. • گیره بزرگ: سبب درمان دردهای مفاصل و آرتروز می شود. • گیره ارتوپدی: این گیره مناسب برای افرادی است که دارای درد در نواحی مختلف دست هستند.

 

ارتفاع و اندازه

یکی از دیگر فاکتورهای بسیار مهم در ساخت انواع این محصول, میزان ارتفاع و قابلیت تنظیم آن است. می توان گفت بهترین عصا آن است که تمامی نیازهای سالمند را پاسخ دهد. تنظیم ارتفاع یکی از مهم ترین مسائل چه برای سالمندان و چه برای فرد بیماری است که از این وسیله استفاده می کند.

اگر ارتفاع عصاها متناسب با قد فرد استفاده کننده نباشد و بلند باشد, وی با مشکل مواجه خواهد شد. از طرفی کوتاه بودن آن نیز سبب ایجاد ناراحتی هایی در ناحیه کمر و گردن می شود. در نتیجه ارتفاع متناسب با قد فرد بسیار مهم است.

 
خرید عصای مناسب

یکی از زمینه های فعالیت شرکت افراطب از ابتدای تاسیس تا کنون، طب سالمندان و ارتوپدی بوده است. انواع تجهیزات مراقبتی و درمانی این دو حوزه، از برترین برندهای داخلی و خارجی از طریق افراطب در سراسر ایران عرضه و توزیع می گردد. لطفا برای دریافت اطلاعات تکمیلی، روش سفارش و ثبت سفارشات خود با بخش فروش افراطب تماس بگیرید. محصولات خریداری شده در سریعترین زمان ممکن با انواع روش های ارسال به دست شما خواهند رسید.

نوشته های مرتبط
تماس با افرا طب