فور
دستگاه فور استریل | خرید دستگاه فور
اساس کار این دستگاه بر ضد عفونی و استریل نمودن تجهیزات مورد نظر به وسیله حرارت غیر مستقیم خشک استوار است. فور برای استریل کردن تجهیزاتی استفاده می شود که می توانند دمای بالای ۱۸۰-۱۶۰ درجه سانتی گراد را تحمل کنند .
این دستگاه دارای بدنه فولادی، فن، زمان سنج، حرارت سنج، تنظیم کننده درجه حرارت ، ترموستات و سیستم ارت است.
با فور می توانیم، سوزن ها، تیغ، قیچی، نوک الکتروکوتر، مته ها، اره های جراحی را استریل کرد. فور وسیله ارزانی است و سبب خوردگی، زنگ زدگی و کند شدن لبه های برنده وسایل فلزی نشده و از طرفی موجب تغییر رنگ و سوختن کاغذ و پارچه از ابزار حساس به حرارت می شود. از این جهت از دستگاه های لازم و مورد استفاده در زمینه تجهیزات پزشکی مطبی است.
برای کنترل عملکرد فور، بایستی هرروز واشر نسوز آن را بازدید کرده و صحت حرارت عمل سنجش کرده را کنترل نماییم. در پایان کار با فور، تا درجه حرارت به زیر ۵۰ درجه سانتی گراد نرسیده نباید در دستگاه را باز کنیم، زیرا به علت اختلاف دما، آلودگی هوا ی بیرون به وسایل داخل دستگاه سرایت می کند.
ظرفیت فور ها
ظرفیت این اجاق ها بسته به کاربردشان در مطب ها و یا آزمایشگاه ها متفاوت است. ثابت شده است که جریان گرمای خشک نمیتواند تمامی میکروارگانیسمها از جمله پریون و اندواسپور باکتریها را از بین ببرد، زیرا این دستگاه نفوذ پذیری ضعیفی دارد.
در جایی که نیاز به محیط کاملا استریل با ضریب بالا باشد از دستگاههایی با فشار بالای بخار آب به همراه دما( اتوکلاو)استفاده میشود.مزیت استفاده از آن این است که موجب زنگ زدگی وسایل جراحی نمی شود و لبه تیز وسایل ( اسکالپ ها) را کند نمی کند. اون باید دارای فن (جهت چرخش هوای متراکم در سراسر اتاقک)، نشانگر درجه حرارت، ترموستات و تایمر، طبقات مشبک، قفل داخلی درب و عایق بندی مناسب جداره ها باشد.
به طور معمول در حجم های ۲۷لیتری ۴۰لیتری و ۵۵لیتری در بازار تجهیزات پزشکی عرضه می گردد.
جداره داخلی از آلومینیوم و استیل ساخته شده است.
دارای پوشش رنگ کوره ای الکترواستاتیک می باشد.
مشخصات فنی فور اون
۱- محدوده حرارتی ۵۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد
۲-محدوده زمانی ۱۳۰ دقیقه
۳-دقت حرارتی ۱۵ درجه سانتیگراد
طریقه و محل نصب دستگاه فور
۱- بهتر است فور خشک قابل نصب به روی پایه ها حداقل ۱۰ سانتی متر جهت تبادل گرمایی به اطراف خود فاصله داشته باشد.
۲- پس از آماده کردن محل استقرار کارتون را باز نموده و دستگاه را خارج خارج نموده و در جای تعبیه شده قرار دهید و در ضمن دستگاه نیاز به تراز دقیق نداشته ولی بهتر است تراز در حد معمول باشد.
مزیت استفاده از دستگاه فور
گرد و غبار، باکتری ها و ویروس ها، رطوبت، انواع میکرو ارگانیسم ها و آلودگی به راحتی می توانند در آزمایشگاه ها و مراکر پزشکی مشکل ایجاد کنند. و در نتیجه نهایی تاثیر بگذارند. به همین دلیل لازم است کلیه مواد، لوازم و ظروف مورد استفاده در شرایط مناسب و در محفظه ای تمیز و بدون آلودگی خشک و استریل شوند که برای این مقصود استفاده از دستگاه استریل فور بهترین انتخاب است.
کاربرد های آون آزمایشگاهی
خشک کردن دستگاه ها
لازمه ی بسیاری از آزمایشگاه ها دستگاهی برای خشک کردن نمونه ها و از بین بردن رطوبت در آن ها است. این آون ها نقطه ی جوش آب را پایین می آورند و اجازه می دهدن نمونه ها در دمای پایین تری خشک شوند.
علاوه بر این آون به منظور استریل یا خشک کردن وسایل شیشهای و یا فلزی که در آزمایشگاه به کار میرود ، استفاده میشود.
استریل کردن (فور)
کاربرد بسیار اساسی یک آون آزمایشگاهی استریل کردن وسایل آزمایشگاه و ابزار شیشه ای است. دمای ایده آل برای استریل کردن وسایل در آون باید حداقل ۱۶۰ درجه سانتیگراد و به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقیقه باشد.
طریقه روشن کردن دستگاه فور
دو شاخه را به پریز وصل کنید
کلید POWER را روی حالت ON قرار دهید که در این حالت باید چراغ کلید روشن شود.
حرارت را با ولوم کنترل حرارت روی درجه موردنظر تنظیم نمایید.
این دستگاه برای دمای حداکثر تا ۳۰۰ درجه سانتی گراد تعیین شده است لطفاً از دمای بیشتر استفاده نشود.
تنظیم میزان حرارت زمان مطابق جدول برچسبی می توان درجه حرارت را تنظیم کرد.
نحوه پر کردن فرم خشک از مواد فلزی در فور
کلیه ابزارآلات فلزی خود را تمیز و عاری از هرگونه خون نمایید و در سینی پایین دستگاه قرار دهید.
نحوه پر کردن استرالیزاتور خشک از مواد پارچه ای
استرالیزاتور خشک برای استریل کردن مواد پارچه ای گاز و شان و غیره ساخته نشده است ولی اگر شما مایلید از فور استفاده نمایید ابتدا مواد را داخل فویل آلومینیومی قرار داده و دمای دستگاه را روی ۱۴۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید در غیر اینصورت احتمال آتش گرفتن مواد پارچه ای می باشد.
اقدامات زیر را قبل از درخواست سرویس شخصا انجام دهید اگر دستگاه شما کار نمی کند فقط سیم برق را که به پریز وصل می کنید امتحان کنید در غیر این در صورتی که ایرادی دارد حتما سرویسکار را در جریان سرویس کار را در جریان بگذارید.
اجزای تشکیل دهنده دستگاه فور (OVEN)
۱-محفظه داخلی: این محفظه ، محل قرار گرفتن وسایل مورد استفاده جهت استریل شدن بوده که اغلب از جنس استیل ضد زنگ و مقاوم در برابر حرارت بالا است. این محفظه همچنین محل قرار گرفتن سنسور دما و ترموکوپل است.
۲-المنتهای گرم کننده: این اجزا جهت تأمین حرارت مورد نیاز فور پیش بینی شدهاند و اغلب در مجاورت جداره خارجی فور و در تماس با آن قرار گرفتهاند تا دمای داخل فور را به میزان مورد نیاز افزایش دهند. در داخل هر فور ، بسته به نوع و مدل دستگاه و همچنین بسته به توان الکتریکی آن ، یک یا دو عدد المنت قرار میگیرد. این المنتها اغلب از نوع فنری بوده و درون یک پوشش از جنس سرامیک نسوز قرار میگیرند تا از انتقال جریان الکتریکی به محفظه فور و اتصال نمودن آن جلوگیری شود.
۳-عایقهای حرارتی: این عایقها به منظور جلوگیری از هدر رفتن انرژی حرارتی و سرد شدن سریع محفظه داخلی و همچنین جلوگیری از گرم شدن بیش از حد محفظه خارجی و مدارهای الکتریکی و نیز محیط بیرون تعبیه شده که اغلب از جنس پشم شیشه است.
۴-سیستم کنترل و نمایش دمای داخل محفظه: بسته به نوع فور مورد استفاده ، این دو سیستم میتواند کاملا مجزا و یا در یک سیستم یکپارچه تأمین شده باشد. سیستم نمایش دمای داخل محفظه می تواند یک دماسنج عقربه ای ، دماسنج جیوهای و یا یک برد الکتریکی به همراه سنسور حرارتی و نمایشگر دیجیتال باشد. سیستم کنترل دما نیز بسته به نوع دستگاه می تواند به صورت ترموکوپلهای فلزی ، جیوهای و یا سیستمهای میکروپروسسوری مشتمل بر سنسورهای دقیق باشد ؛ در این صورت سیستم نمایش و کنترل دما میتواند در هم ادغام شود.
۵-سیستمهای حفاظتی: بسته به نوع دستگاه سیستمهای حفاظتی الکتریکی و حرارتی جهت حفاظت کاربران و دستگاه و محتویات آن پیشبینی میشود. فیوزهای الکتریکی برای قطع جریان در موارد اضطراری ، سیستم قطع جریان در زمان بالا رفتن بیش از حد دما (به هنگام عمل نکردن سیستم کنترل دما) و … از جمله این سیستمها است.
نکات ایمنی در هنگام استفاده از فور
۱- سعی کنید جهت اتصال هر وسیله برقی من جمله فور به برق ، از پریزهایی استفاده کنید که سیم اتصال به زمین ( earth ) داشته باشند .
۲-حتی الامکان در هنگام استفاده از فور و با توجه به برنامه استریلیزاسیونی که مد نظر دارید از زمانسنج دستگاه استفاده کنید . این کار باعث می شود تا از روشن ماندن بیهوده دستگاه و سوختن زودهنگام المنت آن جلوگیری شود .
۳-از اتصال دو یا چند فور به یک پریز خودداری کنید .
۴-در هنگام قطع برق ، هرگز فور را به پریزهایی که از سیستم برق اضطراری و یا UPS استفاده می کنند وصل نکنید . این کار باعث افتادن بار اضافی بر روی سیستم و خرابی آن می شود .
۵- برای جلوگیری از سوختگیهای احتمالی ، در هنگام باز کردن درب فور هیچگاه صورت ودیگر اعضای حساس بدن خود را به درب آن نزدیک نکنید.
تجهیزات مورد نیاز به منظور نصب فور
برای نصب آون با فور ، تجهیزات زیر مورد نیاز است:
• میز کاری با فضای وسیع و بزرگ
• فضای خالی در اطراف مکان نصب آون ، به نحوی که حداقل ۵ سانتیمتر از فضای اطراف آن باز باشد. همچنین بایستی در اطراف آون ، فضای لازم برای قرار دادن تجهیزات و وسایلی که قرار است استریل شوند ، وجود داشته باشد.
• پریز برق قوی با سیم اتصال به زمین تا از خطرات ناشی از برق گرفتگی و آتش سوزی اجتناب شود. این پریز باید استاندارد داخلی و یا بین المللی استفاده در آزمایشگاه را داشته باشد و در فاصله یک متری از دستگاه واقع شود . ولتاژ مورد استفاده ۱۱۰ یا ۲۲۰ ولت و ۶۰Hz/V است.
• هم چنین محافظت کننده های الکتریکی سبب ضمانت تغذیه ای مناسب مورد نیاز است.
خرید دستگاه فور
در بازار تجهیزات پزشکی دستگاه های فور در حجم های مختلف ۲۷ ۴۰ و ۵۵ لیتری و همگی ساخت داخل وجود دارند و شرکت افراطب شما را در آن مشاوره و یاری می نماید و می توانید به صورت ۲۴ ساعته با شرکت افراطب در تماس باشید.