دنبال چیزی میگردید ؟
جستجو

چراغ سیالیتیک

چراغ سیالیتیک

چراغ سیالیتیک

چراغ سیالیتیک | خرید چراغ سیالیتیک

چراغ سیالیتیک که به آن لامپ جراحی یا چراغ اتاق عمل نیز می گویند از ابتدایی ترین نیازهای اتاق عمل و تجهیزات پزشکی بیمارستانی است. این چراغ ها نور لازم را در اتاق های جراحی تامین می کنند و به گونه ای طراحی می شوند که محل جراحی را هر قدر هم کوچک باشد، در ابعاد و اعماق متفاوت به خوبی در دید کادر جراحی قرار بدهند.

انتخاب چراغ مناسب برای راحتی جراح و کارکنان اتاق عمل و همچنین آسایش بیمار ضروری است. این چراغ باید به گونه ای طراحی شود که تمام تمرکز و توجه تیم جراحی بر محل عمل باشد. در کل، نوری که توسط چراغ سیالیتیک دریافت میکنیم می بایست شبیه نور روز باشد، گرما تولید نکند و قدرت نفوذ بالایی داشته باشد.

 

چراغ سیالیتیک 1 - چراغ سیالیتیک

 

آشنایی با چراغ سیالیتیک

به طور کلی می توان سیستم روشنایی را در یک نقطه از سقف یا دیوار ثابت کرد یا با ایجاد ریل در سقف ، امکان تغییر موضع آن را فراهم نمود. در سیستم های روشنایی سقفی یک یا چند مبدل در یک جعبه کنترل زیموت نصب شده بر روی دیوار به کار می رود تا ولتاژ ورودی را به ولتاژ مورد نیاز بیشتر حباب ها تبدیل کند.

اکثر روشنایی های جراحی دارای سیستم کنترل دائمی هستند. همچنین برخی از آنها میدان دید قابل تنظیم دارند که با استفاده از آن می توان روشنایی و درخشان بودن محیط جراحی را کاهش داد ؛ چرا که گاهی اوقات بازتابش های نور از لباس یا ابزار جراحی می تواند باعث آزار چشم و خستگی آن شود.

روشنایی نور بر حسب لوکس یا فوت کندل (۱ فوت کندل = ۱۰/۷۶ لوکس) اندازه گیری می شود. یک محیط در شدت روشنایی ۱۰ تا ۲۰ لوکس ، بسیار تیره و تاریک به نظر می رسد اما اشیاء بزرگ قابل مشاهده است.

برای مطالعه یا مشاهده معمولی اشیاء به شدتی در حدود ۲۰۰ تا ۲۰۰۰ لوکس روشنایی نیاز است اما استانداردهای جهانی برای حداقل شدت روشنایی در اتاق های عمل در حدود ۲۵۰۰۰ لوکس است.

در عین حالی که منبع روشنایی باید در یک متری بالای موضع جراحی قرار داشته باشد ، البته برخی از پزشکان ترجیح می دهند یا گاهی نیاز دارند که در روشنای ۳۵۰۰۰ لوکس به بالا به کار خود ادامه دهند.

موضوع قابل توجه دیگر در سیستم های روشنایی اتاق های عمل کیفیت رنگ است که به صورت محتوای طیفی نور داخل محیط مطرح شده و بر حسب دمای رنگ در واحد کلوین یا ضریب تغییر رنگ سنجش می شود.

به عنوان مثال ، آفتاب ظهر در حدود ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ کلوین دمای رنگ ایجاد می کند. دمای رنگ پایین باعث می شود که رنگ اشیاء متمایل به قرمز و دمای رنگ بالا منجر به مشاهده رنگ اشیاء به حالت آبی می شود. در بیشتر شدت های روشنایی محیط اطراف انسان ، کنترل دقیق دمای رنگ لازم نیست ؛ چرا که قابلیت بصری انسان انعطاف پذیر است.

در عین حال استانداردهای جهانی ۳۵۰ تا ۷۰۰۰ کلوین را به عنوان بازه قبول دمای رنگ مطرح می نمایند. ضریب تغییر رنگ یا CRI در محیط های جراحی برای بیان اثراتی از منبع نور که منجر به عدم شفافیت رنگی بافت های موردنظر می گردد ، به کار می رود.

 

چراغ سیالیتیک 2 - چراغ سیالیتیک  

مشخصات دیگر چراغ سیالیتیک

روشنایی هایی که درخشش کمی دارند نیازمند لامپ هایی با ضریب تغییر رنگ مناسب هستند تا شفافیت بصری و روشنایی مورد نیاز را تأمین کند و یک تصویر بصری مناسب را برای چشم انسان فراهم آورد. بنابراین CRI برای مقایسه روشنایی های مختلفی که دمای رنگ یکسانی دارند ، مناسب است.

تشخیص رنگ ها به دلیل وجود سایه ها هم تأثیر می پذیرد. روشنایی های متداول اتاق عمل ، سایه های حاصل از روشنایی جراحی را روشن تر می کنند. وقتی محتوای طیفی روشنایی متداول اتاق و روشنایی جراحی یکسان شد ، سایه ها به صورت یک رنگ طبیعی (خاکستری طبیعی) که جزئی از خود جسم یا شیء است مشاهده می شود اما اگر طیف ها متفاوت باشد ، سایه ها باعث تغییر رنگ می شوند

روشنایی های جراحی با قرارگیری در موقعیت های مختلف ، سایه ها را از بین می برد ؛ به این صورت که از یک حباب بزرگ شامل چند لامپ مختلف ، یک حباب با یک لامپ و رفلکتورهای محیطی ، حباب های کوچک چندگانه که موجب تابش نور از نقاط همگرای مختلف شود و یک حباب با منشور نور استفاده می شود.

همه این روشنایی ها باید کانونی شوند تا روشنایی و درخشش ناحیه مطلوب به حداکثر برسد ، به بیان دیگر شدت روشنایی در عمق میدان عملیاتی مطلوب از ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر ثابت باقی بماند و روشنایی سطح بافت تا انتهای عمق آن یکسان باشد ، بدون اینکه نیازی به تغییر موقعیت روشنایی ها باشد.

البته شدت روشنایی با افزایش فاصله کانونی یا کار در فواصلی بیشتر یا کمتر از عمق میدان عملیاتی کاهش می یابد (از لحاظ تیزی) و الگوی روشنایی غیر ثابت شده و در مرکز میدان تیره می شود.

 

 نکات مهم درباره چراغهای سیالیتیک

برای کاهش آثار زیان بار گرما و حرارت لامپ باید از فیلترها یا لنزهایی که نور مرئی را عبور داده ولی مانع عبور حرارت می شوند یا آینه های سرد (Cold Mirrors) که طول موج های نور مرئی را به سمت ناحیه جراحی بازتاب داده و حرارت را از خود عبور می دهند استفاده کرد.

البته شایان ذکر است که ترکیب این دو روش را هم می توان به کار برد. روشنایی های جراحی معمولا از لامپ های هالوژن – تنگستن ، هالوژن ، زنون یا هالوژن – کوارتز که به عنوان لامپ های نور سفید مطرح هستند استفاده می کنند.

این لامپ ها را می توان به عنوان نور سفید استاندارد حاصل از هالوژن – تنگستن (شیشه یا کوارتز) مادون قرمز حاصل از تنگستن – هالوژن طبقه بندی کرد.

در این لامپ ها از حباب های گازی حاوی درصد مشخصی از هالوژن با فشار متجاوز از ۱۳ اتمسفر برای تولید نور سفید استفاده می شود .

لامپ های نور سفید همچنین از فیلمان های تنگستن واقع در حباب های پر شده از گاز هالوژن بهره می گیرند. لازم است که این لامپ ها درخشش بیشتری داشته باشند و دمای رنگ آنها اندکی بالاتر شد ، از آنجا که انتقال حرارت به هنگام تابش انرژی امواج به یک جسم دیگر و جذب آن رخ می دهد ، لامپ های مادون قرمز با فیلمان تنگستن با درنظر گرفتن این قاعده ، روشنایی مطلوب را به کمک یک فیلم بازتابنده مادون قرمز بر روی کپسول لامپ ایجاد می کنند.

  چراغ سیالیتیک 3 - چراغ سیالیتیک  

مهمترین ویژگی های یک چراغ اتاق عمل یا چراغ سیالیتیک

• برخورداری از نور کافی ، متناسب با هر نوع عمل جراحی • برخورداری از نوری مشابه با نور روز • ایجاد نور سرد با استفاده از فیلترهای نوری مناسب • قابلیت نفوذ نور در عمق منطقه عمل • ایجاد حداقل سایه در منطقه عمل • بهداشتی بودن محیط چراغ • سادگی ساختار و سهولت تنظیم چراغ • داشتن تنوع و مدولار بودن لایت هد برای به دست آوردن مناسبترین شدت روشنایی و اندازه منطقه

 

انواع چراغ های سیالیتیک

چراغ های جراحی را می توان از سه منظر دسته بندی کرد: نوع چراغ، نحوه ی قرارگیری و تعداد قمر.

نوع لامپ: معمولی (تابشی) LED

نحوه قرارگیری: ۱. سقفی ۲. دیواری ۳. پایه ی زمینی

با این حال برخی مدل ها تنها به یک سبک قرارگیری محدود نمی شوند و می توانند به هر سه صورت تعبیه شوند.

مورد دیگر تعداد قمر است. هر چراغ جراحی (سیالیتیک) از چند حباب لامپ تشکیل می شود که مجموع ان ها را قمر می نامند. قمر ها را می توان استریل کرد تا پزشک با تنظیم دلخواه و لازم بتواند در حین عمل دید مناسبی داشته باشد. دسته بندی چراغ ها بر اساس تعداد قمر بدین گونه است:

• تک قمر • دو قمر • سه قمر

 

ویژگی های چراغ سیالیتیک

تولید روشنایی و نوری کاملاً شبیه به نور روز

این ویژگی چراغ سیالیتیک به پزشکان کمک می کند تا رنگ ها را دقیقاً با همان رنگ اصلی ببینند و خطای دید از لحاظ تشخیص رنگ ها نداشته باشند. وجود این ویژگی در یک چراغ پزشکی برای انجام کارهای درمانی بسیار مهم است. چراکه پزشکان بایستی رنگ بافت ها را دقیقاً به همان گونه که واقعاً وجود دارد، ببینند تا کوچک ترین تغییری را به سرعت متوجه شوند. تولید نور سرد

نور تولید شده توسط چراغ سیالیتیک نباید باعث بالا رفتن دمای اتاق عمل و یا هر مکانی که مورد استفاده قرار می گیرد، شود. به دلیل این که این چراغ معاینه به مدت طولانی در اتاق عمل روشن می ماند و در طول این مدت طولانی نیز مدام بر سر، گردن و بدن پزشکان و کادر درمانی می تابد، اگر گرما تولید کند به طور قطع سبب آزار و کلافگی پزشک جراح خواهد شد.

اذیت شدن جراح اثر مستقیم و بسیار منفی بر روی عملکرد او خواهد گذاشت. دلیل دیگری که وجود این ویژگی را بسیار ضروری می سازد این است که وجود تابش چراغ سیالیتیک و گرمای آن باید به گونه ای باشد که سبب خشک شدن بافت های بدن بیمار نگردد و درمان را دچار مشکل نسازد.

 

تولید نور بدون سایه

چراغ سیالیتیک باید در حین تاباندن نور بر محل عمل به هیچ وجه ایجاد سایه نکند تا کوچک ترین مانعی برای دیدن جراح به وجود نیاید. در بسیاری از مواقع بدن پزشک و کادر درمان مقابل این چراغ پزشکی led قرار می گیرد، چنانچه سایه ایجاد شود و سایه بر روی بافت بدن بیمار قرار بگیرد، کار درمان را مختل خواهد کرد.

قابل شستشو بودن

به دلیل این که چراغ سیالیتیک به صورت مداوم در اتاق عمل مورد استفاده قرار می گیرد و همواره امکان آلودگی آن وجود دارد، قابل شستشو بودن یک ویژگی فوق العاده مهم برای آن به شمار می آید. ساختمان این چراغ ها باید به گونه ای باشند که به راحتی قابل شستشو باشند و بتوان آن ها را ضدعفونی کرد تا اتاق عمل همیشه عاری از آلودگی و خطر برای پزشکان و بیماران باشد.

شما میتوانید از شرکت تجهیزات پزشکی افراطب که دارای سابقه درخشان در زمین تامین و توزیع صفرتاصد تجهیزات پزشکی و دارای مجوز تجهیز بیمارستانها و مراکز درمانی می‌باشد کالای مورد نظر خود را تهییه کنید. شما عزیزان می‌توانید به صورت شبانه روزی با شرکت افراطب تماس بگیرید و برای خرید کالای پزشکی مورد نظر خود ازطریق کارشناسان و مشاوران فروش ما اقدام کنید

نوشته های مرتبط
تماس با افرا طب